Як відновити шкіру після сонця: правила і табу

Через сонце і негативний вплив навколишнього середовища більшою мірою відбувається старіння шкіри. Зовнішні чинники руйнують колаген та еластин і викликають пошкодження вільними радикалами, тому щоденне використання сонцезахисного крему з повним спектром захисту і використання формул з потужними антиоксидантами є важливою частиною догляду в будь-якому віці.

Стрес та відсутність сну також помітно погіршують здоров’я шкіри, тому в додаток до правильного захисту шкіри, Клайд Джонсон, глобальний експерт бренду La Mer, рекомендує влаштовувати час відпочинку: більше балуйте себе, навіть якщо у вас всього декілька вільних хвилин в день.

Які інгредієнти допомагають мінімізувати шкоду від сонця?

Необхідно щодня використовувати сонцезахисний крем з повним спектром захисту, а також засоби, багаті антиоксидантами. Такий догляд захищає шкіру від щоденного негативного впливу навколишнього середовища і довше зберігає її молодість. Особисто я використовую щодня засіб з SPF 50 – навіть в похмуру погоду.

Не забувайте про зволоження: зневоднення може викликати безліч проблем зі шкірою і привести до ранніх ознак старіння – наносьте зволожуючий крем вранці і ввечері. Дуже важливо використовувати засоби, які володіють не тільки захисними, але і регенеруючими властивостями.

Що точно не можна робити при пошкодженні шкіри на сонці? Які засоби можна використовувати? Які інгредієнти можуть ще більше нашкодити?

Необхідно зосередитися на пошуку засобів для шкіри з зволожуючими і заспокійливими властивостями і уникати ті, які можуть викликати роздратування. Утримайтеся від фізичного впливу на шкіру і не відлущуйте її, замість цього використовуйте миючі засоби з кремовими текстурами, делікатно масажуйте обличчя за допомогою м’якої губки і теплої води. Не використовуйте сильний напір і високу температуру води – це може викликати роздратування шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів