Як правильно вискубувати брови: поради brow-майстра

“Брови – ниточки” залишилися в далекому минулому, а на зміну їм прийшли недбалі і густі брови. Але це не означає, що потрібно закинути пінцет в довгий ящик і дати волю своїй природі. Навіть навмисна неохайність вимагає правильного догляду. Якщо ви довіряєте тільки собі і вважаєте за краще не звертатися в професійного бровіста, вам знадобляться декілька простих порад, щоб досягти потрібного ефекту і не вискубати зайвого. Разом з Зінаїдою Куликовою, засновницею мережі brow-барів і косметики для брів Grimbrow, ми розібрали, як правильно вискубувати брови, щоб не витрачати роки на їх відновлення.

Вищипуйте брови тільки пінцетом

Не використовуйте ніякі інші підручні засоби – тільки пінцет. Бажано, щоб він був професійний і обов’язково скошений, а не прямий. Так вам буде зручно захоплювати навіть зрадницьки короткі волоски і досягати потрібної форми без зайвих експериментів. До того ж, це найбільш зручний інструмент для використання в домашніх умовах, який діє майже безболісно і не пошкоджує епідерміс.

Не захоплюйтеся

Основна проблема – це небезпека захопитися процесом настільки, що після нього залишиться лише декілька волосків. Запам’ятайте: вискубувати брови сідаємо тільки тоді, коли це дійсно потрібно і тільки в хорошому настрої. Для чого зганяти гнів на бровах, адже вони ні в чому не винні. Крім того, ви можете поплатитися красивими і густими дугами. Якщо “перещипати” брови один раз, вони виростуть знову – цибулина не буде пошкоджена і навіть не помре. Але якщо робити це регулярно, то незабаром на місці вилучених волосків нічого не виросте.

Заздалегідь промалюйте форму

Дуже корисний лайфхак для тих, хто боїться вискубати зайве. Перед вищипуванням намалюйте брови тінями за формою, яка вам потрібна. Все, що залишиться навколо, можна сміливо видаляти. Так ви точно не помилитеся.

Не вищипуйте брови зверху

Самостійно ніколи це не робіть, дуже легко розчаруватися в результаті. Прибирати зайві волоски потрібно тільки на рухомій повіці. У місцях, де починається щільна шкіра, особливо в найвищої точки брови, видаляти волоски категорично не можна. У цих місцях найслабша цибулина, і якщо вищипнути їх один раз, то вони можуть більше ніколи не відновитися.

Не використовуйте збільшуюче дзеркало

Збільшуюче дзеркало не дає повну картину. У ньому ви бачите тільки окремі ділянки брів, які так і хочеться начисто видалити пінцетом. Краще займайтеся вищипуванням перед звичайним великим дзеркалом, в якому повністю видно ваше обличчя. І не нагинайтеся до нього надто близько, інакше вийде той же самий ефект збільшення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів