Як відновити посічені кінчики, не обрізаючи їх

Ви хочете мати довге волосся, проте не маєте ані часу, ані бажання регулярно користуватися послугами перукаря? Якщо ви рідко відвідуєте салони краси, то ваш зовнішній вигляд точно псують посічені кінчики.

Безумовно, цієї проблеми досить важко уникнути, особливо якщо волосся швидко росте. Не забувайте, що за відсутності належного догляду волосся має здатність ставати ламким та ослабленим. Утім, не варто передчасно панікувати, адже відновити посічені кінчики можна досить просто навіть без обрізання.

Посічені кінчики можуть перетворитися на справжній жах для жінок, яким хочеться мати довге та красиве волосся. Погодьтеся, вам знайома така ситуація: щойно ваше волосся досягне бажаної довжини, і ви почуватиметеся неймовірно красивими та впевненими у собі, несподівано з’являться посічені кінчики, які все зіпсують.

Не хвилюйтеся, вам не доведеться регулярно ходити до перукаря. У цій статті ми поділимося з вами корисними рекомендаціями, за допомогою яких ви зможете відновити посічені кінчики легко та безпечно. До того ж вам не доведеться кардинально змінювати зачіску.

Що таке посічені кінчики, і чому вони з’являються?

Посічені кінчики, які в медицині відомі як трихоптилоз, це розщеплення або розрив на кінцях пасм. Волосся з посіченими кінчиками виглядає сухим, недоглянутим та непривабливим.

Саме через такий поганий стан волосся більшість перукарів пропонує найшвидший спосіб розв’язання проблеми – злегка підрізати посічені кінчики. На жаль, дуже часто стиліст відрізає значно більше волосся, аніж вам того хотілося б.

Не варто винуватити перукаря, адже він чи вона просто хочуть, щоб ваше волосся мало здоровий та гарний вигляд, а для цього іноді доводиться обрізати кінчики в тому місці, де волосся починає сіктися.

Серед найбільш поширених причин появи посіченого волосся варто виділити такі:

  • Сухість
  • Недостатнє зволоження
  • Різкі перепади температури
  • Хімічні речовини
  • Солона вода
  • Хлорована вода
  • Використання надлишку шампуню
  • Надто інтенсивне та часте розчісування волосся.

Варто пам’ятати, що волосся стає слабким в результаті частого використання приладів для його випрямлення та фенів, а також після фарбування. Часті відвідини пляжів та басейнів також погіршують стан волосся. Звісно, ми розуміємо, що відмовитися від цих приладів та процедур досить важко.

Утім, не варто панікувати: навіть якщо ви будете регулярно ходити на пляж та в басейн, а також випрямлювати, фарбувати та сушити волосся, ви однаково зможете покращити його стан за допомогою кількох простих рекомендацій.

Звісно, необхідно не зловживати несприятливими факторами, щоб не поплатитися здоров’ям та зовнішнім виглядом волосся. Ми рекомендуємо взяти на озброєння спеціальні корисні процедури за догляду за волоссям, які допоможуть повернути йому природний блиск та здоровий вигляд.

Чи можливо відновити посічені кінчики, не обрізаючи волосся?

Звісно, це можливо!

Перше, на що потрібно звернути увагу – це ретельно піклуватися про стан волосся та відмовитися від шкідливих звичок, які можуть погіршити його стан.

Після цього приділіть особливу увагу відновленню природного блиску та краси волосся. Утім, чи знаєте ви, як правильно це зробити?

1. Зволожуйте волосся кожні 15 днів

Не варто забувати, що основною причиною появи посічених кінчиків є надмірна сухість волосся. Саме тому перш за все необхідно вжити всіх необхідних заходів для профілактики сухості.

Для цього потрібно кожні два тижні зволожувати волосся за допомогою натуральних масок. Таким чином вам вдасться зробити волосся міцним, здоровим та привабливим.

2. Пийте більше води

Вода є незамінною для всього організму, в тому числі і для волосся. Якщо ваш організм зневоднений, і ви не п’єте достатньо води, це неодмінно вплине і на стан, і на зовнішній вигляд вашого волосся. Не забувайте, що порушення водного балансу призведе до погіршення стану волосся.

Регулярне вживання води не лише покращує стан шкіри та волосся, але і забезпечує виконання внутрішніми органами їх найважливіших функцій.

3. Не варто стягувати волосся гумками та шпильками

Не варто забувати, що надто сильно стягуючи волосся, ви ризикуєте ослабити його та спровокувати появу посічених кінчиків. Ми рекомендуємо відмовитися від використання шпильок для волосся з металевими вставками, а також гумок, які надто сильно стягують волосся. Якщо хочете, щоб ваша зачіска була ідеальною, краще відмовитися від використання тих аксесуарів, які пошкоджують волосся.

Коли волосся пошкоджене, поява посічених кінчиків є неминучою. Саме тому ми радимо уникати надмірного перетискання волосся.

До того ж не варто надто сильно затягувати гумки для волосся, адже пізніше вам буде важко зняти їх. На жаль, іноді доводиться навіть виривати волосся для того, щоб зняти з нього зав’язки та шпильки.

4. Щовечора наносьте на волосся ефірні олії

Якщо ви хочете відновити волосся, радимо взяти за звичку щовечора наносити на волосся корисні ефірні олії. Мабуть, ви завжди перед сном чистите зуби та відвідуєте ванну кімнату, тож чому б не почати приділяти кілька хвилин щовечора догляду за волоссям?

  • Розв’яжіть волосся та обережно його розчешіть.
  • Після цього нанесіть на кінчики волосся трохи ефірної олії. Можна використовувати мигдальну, оливкову або кокосову олію. Не забувайте, що наносити олію потрібно лише на кінчики, а не на всю довжину, щоб волосся не виглядало надто жирним.

5. Підрізайте волосся кожні три місяці

На перший погляд цей спосіб боротьби з посіченими кінчиками може здатися дещо безглуздим, адже вам доведеться скорочувати довжину волосся. Утім, для того, аби відновити посічені кінчики справді необхідно взяти за звичку час від часу обрізати волосся.

У здорової людини волосся за один місяць відростає на 2-3 сантиметри, а для відновлення стану волосся достатньо підрізати його всього на кілька міліметрів.

  • Після стрижки варто одразу нанести на волосся натуральну зволожувальну маску, щоб негайно розпочати процес догляду та відновлення посічених кінчиків.
  • Одним з найкращих способів відновити посічені кінчики є регулярне піклування про збереження гарного вигляду та стану волосся.

Дотримуйтеся цих рекомендацій, і вже за короткий час ви помітите, що у вас більше не з’являтимуться посічені кінчики.

Джерело

Поділись


Новини партнерів