Суха щітка і скраби: як зробити шкіру тіла ідеальною і позбутися целюліту

З целюлітом можна боротися за допомогою правильного харчування, спорту і апаратних процедур. Але не тільки. Підкріплюйте результат допоміжними засобами. Різні скраби, креми, масаж не позбавлять від целюліту повністю, але вони можуть бути відмінними помічниками в боротьбі з ним.

СКРАБИ

Для чого варто додати в свій догляд скраб для тіла?

Скрабування – це вид пілінгу, видалення з поверхні шкіри забруднень і ороговілих клітин. Метою пілінгу є вирівнювання шкіри, прискорення процесу відновлення клітин і поліпшення мікроциркуляції крові. Скраби є необхідним етапом у догляді за тілом, після нього шкіра краще засвоює крем для тіла або лосьйон, їх активні компоненти починають працювати в рази ефективніше.

З чого повинен складатися скраб?

Зазвичай в якості абразивних частинок скрабу можуть виступати сіль, цукор, подрібнені кісточки фруктів або горіхи, висушені рослини, мелена кава. Від твердості і розміру часток залежить жорсткість догляду.

Зараз набирають популярність скраби з розігріваючими антицеллюлитними частками. Такі засоби мають прекрасний лімфодренажний ефект і допомагають виводити воду з організму. Також такі скраби мають здатність до накопичувального ефекту при регулярному застосуванні.

Відмінно відлущують частинки абрикосової кісточки і цукор, а ефірні олії – зволожують шкіру і дарують їй пружність.

МАСАЖ СУХОЮ ЩІТКОЮ

Масаж сухою щіткою – один з найбільш простих і ефективних способів підтягнути шкіру і залишатися в тонусі кожен день. Такий масаж видаляє омертвілі клітини, стимулює роботу лімфатичної системи і кровообіг, дарує бадьорість. Всього 5-10 хвилин масажу перед душем – і шкіра буде вам вдячна.

Основна функція масажу сухою щіткою – посилити кровообіг і налагодити клітинний метаболізм.

5 плюсів масажу сухою щіткою:

  • масаж щіткою видаляє омертвілі клітини і робить шкіру гладкою;
  • стимулює роботу лімфатичної системи;
  • покращує кровообіг;
  • допомагає боротися з жировими відкладеннями. За допомогою сухого масажу щіткою можна фізично впливати на ці відкладення;
  • підсилює процес детоксикації

Як правильно робити масаж?

Так як лімфа в нашому організмі рухається від низу до верху, від кінчиків пальців, необхідно починати робити масаж знизу. Рухи повинні йти від ніг і кистей рук до серця. Приблизно масаж займає від 5 до 10 хвилин, після цього рекомендується прийняти душ і нанести улюблену олію або крем для тіла.

Яку щітку вибрати?

Краще вибирати щітку з натуральною щетиною. Щітка не повинна бути занадто м’якою або занадто жорсткою. Після щітки правильної жорсткості шкіра залишається червоною і розігрівається, але в жодному разі на ній не повинні залишатися подряпини або якісь пошкодження.

Раз на кілька тижнів щітку потрібно як слід промивати з милом і висушувати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів