Як відростити довге волосся в домашніх умовах?

Довге волосся робить жінку красивою, доглянутою та жіночною. Варто також пам’ятати, що довге, але сухе, пошкоджене, тьмяне або тонке волосся ніколи не буде виглядати привабливо. Тому, якщо ви вирішили відростити розкішну косу до пояса, варто подбати про декілька суттєвих факторів:

Вилікувати існуючі проблеми

Першим етапом має бути максимально глибоке лікування і усунення всіх проблем, які існують з волоссям. Потрібно позбутися від лупи, випадання, посіченості і інших недоліків. Пам’ятайте, що посічені кінчики усуваються тільки стрижкою і жодні інші засоби не допоможуть вам відновити цілісність волоска. Справитися з лупою і випаданням можна за допомогою домашніх засобів – якщо проблема не запущена, або за допомогою аптечних засобів. В останньому випадку краще попередньо проконсультуватися з фахівцем.

Відновити стан пошкоджених локонів

Якщо на першому етапі більше уваги потрібно приділити шкірі голови, то зараз перейдемо на відновлення наявних локонів. На цій стадії вам потрібно підживити волосся, ущільнити його, надати йому блиску і сили. Краще – комбінувати використання домашніх і куплених засобів. При цьому вибирайте такі типи масок, кондиціонерів, шампунів, сироваток, які підходять під тип вашого волосся і націлені на усунення конкретної проблеми.

Створити всі умови для росту волосся

Ріст волосся залежить і від стану здоров’я. Зверніть увагу, що на ріст волосся впливає вітамін В9. Справитися з випаданням допоможуть вітаміни А, В8, Е. Якщо ви віддаєте перевагу комплексно підходити до вирішення проблем з волоссям, купите в аптеці спеціальні вітаміни: ретинол, біотин, токоферол. Або приймайте в їжу продукти, які містять в своєму складі необхідні мікроелементи. До них відносяться шпинат, петрушка, салат, сир, риба, молоко, печінка, морква.

Стимулювати ріст волосся

Щоб стимулювати ріст волосся, необхідно регулярно і ретельно розчісувати волосся і робити масаж голови – ці прийоми допоможуть поліпшити кровообіг в шкірі. Допоможуть також спеціальні маски, призначені для прискорення росту волосся. Дані засоби можна зробити і в домашніх умовах. Зазвичай в їх склад входять дріжджі, гірчиця, часник, імбир, кропива, або кориця.

Регулярна стрижка

Щоб запобігти появі посічених кінчиків, час від часу підрівнюйте їх. Регулярність відвідування майстра вибирайте на свій розсуд виходячи з темпу росту волосся і стану кінчиків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів