5 способів лікування тонкого волосся

Тонке волосся найчастіше зустрічається у чоловіків, але воно також буває в жінок та дітей. Зрештою, це стан, коли нитки волосинки стають надто тонкими. За цим може послідувати втрата волосся та значна втрата об’єму. На щастя є багато засобів для лікування тонкого волосся.

Хоча це нормально, коли на день випадає близько 100 волосин, люди з цією проблемою втрачають набагато більше, а іноді на шкірі їхньої голови навіть залишаються плями.

У деяких випадках це може бути тимчасовим, але це може повторюватися, що призводить до проблем з безпекою та самооцінкою.

Проте наразі є безліч різних продуктів та процедур, які допомагають зміцнити ваше волосся, щоб запобігти появі тонкого волосся.

Ці натуральні процедури чудові – вони можуть зробити ваше волосся густішим і запобігти його випадінню.

Готові спробувати їх? Читайте далі!

1. Кокосова олія та лимонний сік

Завдяки всім незамінним амінокислотам, мінералам і жирним кислотам, засіб, зробленмй ​​з кокосового горіха та лимонного соку, є прекрасним рішенням для пом’якшення волосся.

Він стимулює кровообіг у шкірі вашої голови, і оскільки він оптимізує оксигенацію волосяних фолікулів, це сприяє росту.

Інгредієнти:

  • 4 столові ложки кокосової олії (60 г)
  • 2 чайні ложки лимонного соку (10 мл)

Приготування:

Налийте кокосову олію в контейнер (розтопіть, якщо вона тверда), і змішайте її з лимонним соком.

Як застосовувати:

Розділіть ваше волосся на частини та нанесіть засіб на коріння. Масажуйте 5 хвилин, а потім залиште на годину. Промийте теплою водою і повторюйте 3 рази на тиждень.

2. Алое вера і мигдалева олія

Цей натуральний кондиціонер, виготовлений з алое вера та мигдалевої олії, надасть шкірі вашої голови потрібні вітаміни та мінерали, що запобігають надмірній втраті волосся.

Обидва інгредієнти регулюють виділення жиру і допомагають очистити та зволожити волосяні фолікули.

Інгредієнти:

  • 5 столових ложок гелю з алое вера (75 г)
  • 3 столові ложки мигдалевої олії (45 г)

Приготування:

Вилийте гель з листя алое вера та змішайте його з мигдалевою олією.

Як застосовувати:

Намочіть волосся і нанесіть засіб від коріння до кінчиків. Залиште на 40 хвилин, а потім промийте. Використовуйте принаймні 3 рази на тиждень.

3. Рицинова олія та мед для лікування тонкого волосся

Жирні кислоти в рициновій олії чудово допомагають живити тендітне, поламане волосся, тим самим роблячи його міцнішим і густішим.

Ми посилили ефект цієї маски для волосся, додавши мед, який містить поживні речовини, які дуже зволожують і контролюють випадіння волосся.

Інгредієнти:

  • 5 столових ложок рицинової олії (75 г)
  • 3 столові ложки меду (75 г)

Приготування:

Додати касторову олію до контейнера і поєднати її з медом.

Як застосовувати:

На вологе волосся нанесіть засіб для лікування. Обережно масажуйте протягом 5 хвилин, а потім залиште ще на 30 хвилин. Промийте холодною водою і повторіть 2 або 3 рази на тиждень.

4. Олії шавлії, розмарину та жожоби

Ефірні олії, які ми поєднуємо у цьому засобі, містять сполуки, що стимулюють ріст волосся, зміцнюючи його коріння. Це ідеально підходить для лікування тонкого волосся, посічених кінців і сухості.

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки олії жожоби (45 г)
  • 1 чайна ложка олії шавлії (5 г)
  • 1 чайна ложка розмаринової олії (5 г)

Приготування:

Додайте олію жожоби в контейнер та змішайте її з оліями з шавлії та розмарину.

Як застосовувати:

Розділіть ваше волосся на частини і нанесіть олію на корінці. Масажуйте 5 хвилин, а потім залиште ще на 30 хвилин. Промийте звичайним шампунем і повторіть 3 рази на тиждень.

5. Насіння гуньби для лікування тонкого волосся

Насіння гуньби містить жирні кислоти, антиоксиданти та невелику кількість амінокислот, які допомагають стимулювати кровообіг на шкірі голови і сприяють росту волосся.

Ці поживні речовини зроблять ваше волосся густішим і зменшать випадіння.

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки насіння гуньби (20 г)
  • 1 склянка води (250 мл)

Підготовка:

Нагрійте склянку води, а після кип’ятіння додайте насіння гуньби. Залиште, поки воно не стане м’яким, а потім розтовчіть, щоб утворити пасту.

Як застосовувати:

Нанесіть пасту з насіння гуньби на шкіру голови і залиште на 30 хвилин. Промийте холодною водою і повторіть 2 або 3 рази на тиждень.

У вас тонке волосся? Хоча ви також повинні слідкувати за тим, що ви їсте, і які звички ви маєте, ці природні процедури також можуть допомогти.

Спробуйте ту, яка здається вам найцікавішою, і ви побачите, наскільки корисною вона є для того, щоб мати сильне, здорове волосся.

Джерело

Поділись


Новини партнерів