Тарас Тополя висловився стосовно тих знаменитостей, яким “складно” розмовляти українською мовою

Фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя, який зараз працює військовим парамедиком на фронті, висловив свою думку про мовне питання в Україні.

Зокрема, артист прокоментував виправдання відомих українців, яким складно перейти з російської на державну мову.

Таких людей музикант назвав «імбецилами» та порадив їм звернутися за допомогою до лікаря. Тарас наголосив, що якщо до повномасштабного вторгнення РФ на територію України він був досить толерантним у цьому питанні, то зараз все змінилося.

«Коли людина, проживаючи стільки років в Україні, каже, що їй складно перейти на українську мову… Є такий діагноз у медицині – імбецил. Мова – це як одяг. Ось людина звикла носити певний одяг, так звикла і до мови. Тут більший психологічний бар’єр. Якщо людина каже: «Мені психологічно важко перейти» і зізнається в цьому чесно… І тут вступає в гру така штука, як «А давай тобі я допоможу, давай я тебе підтримаю». Є світло наприкінці тунелю, куди рухатися. А коли людина каже, що їй важко, тому що вона не може нею користуватися, тому що вона не знає мови – це діагноз. Треба вести до лікаря – щелепу російськомовну міняти, вставляти імплант. Це дико, абсурд, я цього не розумію», – заявив Тарас під час свого нещодавнього інтерв’ю для телеканалу «5 канал».

Він також додав, що з початку війни дав понад сотню інтерв’ю англійською мовою. Навіть незважаючи на те, що він знає її далеко не ідеально, проте все одно продовжував спілкуватися із закордонними ЗМІ, оскільки розумів, настільки важливо розповідати світовій спільноті правду про події в Україні. Тому на власному прикладі Тарас переконався, що за бажання можна освоїти будь-яку мову, тим більше державну.

Поділись


Новини партнерів