Дієтолог назвала п’ять способів легко знизити вагу

Дієтолог Альбіна Комісарова перерахувала здорові способи зниження ваги.

За словами фахівця, у спробах схуднути багато хто вдається до малоефективних і шкідливих для здоров’я методик у довгостроковій перспективі. Так, широкого поширення набули жорсткі дієти, виключення з раціону деяких продуктів та інші способи позбавлення зайвих сантиметрів.

У зв’язку з цим вона поділилася безпечними та ефективними способами схуднення.

Допомога професіонала

Найбільш простий шлях до стрункого тіла лежить через кабінет кваліфікованого дієтолога. При цьому хороший фахівець допоможе побудувати харчування так, щоб воно відповідало побажанням пацієнта та його способу життя.

Реальні цілі

Експерт наголосила: у кожної людини різні типи та темпи схуднення. Тому категорично не рекомендується ставити за мету позбутися певної кількості кілограмів за обраний термін. Такі жорсткі рамки, як правило, призводять до тривожності та почуття провини. Правильні цілі мають виглядати так: «їсти більше фруктів та овочів», «щодня гуляти не менше 30 хвилин».

Контроль порції

Початок рятування від зайвої ваги найкраще починати з необтяжливого контролю порції.

«Метод тарілки – простий та зрозумілий. Беремо тарілку 22 см діаметром, ½ заповнюємо овочами, ¼ вуглеводами, ¼ білками і наш прийом їжі вже стає здоровішим», – каже дієтолог.

Не відмова, а заміна

Не варто встановлювати суворі заборони в харчуванні, краще поступово замінювати шкідливі звички на більш здорові альтернативи. Так, можна надати перевагу більш легким заправкам для салатів, а приготування за допомогою смажіння замінити на запікання. За словами експерта, у такий спосіб можна безболісно знизити калорійність раціону в середньому на 400 калорій на добу.

Рідкі калорії

Найчастіше людина переїдає у моменти спонтанних перекусів. Тому особливу увагу слід звернути на кава-брейки та те, що їх супроводжує.

“Раф, пару печеньок з чаєм, додаткова порція сиру та соусу і ось ми вже набираємо вагу”, – попередила фахівець.

Поділись


Новини партнерів