ABBA випустили останній альбом – чому прощання не вийшло

Після сорока років мовчання гурт АВВА випустив прощальний альбом Voyage. Проте музиканти не поїдуть у промотур. Шведська легендарна четвірка обмежиться одним концертом у Лондоні навесні 2022 року. Він відбудеться на спеціально збудованій арені у лондонському Олімпійському парку королеви Єлизавети.

Але на сцену вийдуть не самі учасники, а їхні “молоді” голограми , які отримали назву “аббатари”. Віртуальних музикантів створив режисер “Зоряних війн” Джордж Лукас.

Тим, хто вже зібрався їхати на це ексклюзивне шоу, залишається сподіватися, що там прозвучать пісні не лише з фінального альбому. Voyage стовідсотково повертає слухачів у сімдесяті, коли АВВА були на піку: ті ж класичні програші на клавішах, ті ж дзвінкі голоси солісток, і та ж спроба під легку дискомузику поговорити про щось важливіше, ніж вечірки.

Однак цілому поколінню, яке фанатіло від них раніше, хотілося б не лише ностальгічної атмосфери, що панує в цьому альбомі, а й хітів, які вони співатимуть і насвистуватимуть. Цього не сталося, коли у вересні з’явилися перші дві пісні I Still Have Faith in You та Don’t Shut Me Down. Хоча мелодії все одно вийшли на рівні. АВВА не може схибити настільки, щоб виступити помітно нижче того високого рівня, який вони ж і встановили. Щоправда, дуже сумнівно, що цей альбом “заслухають до канав на вінілі”.

Втім, не все так сумно. У Voyage є кілька пісень, здатних залишитися в пам’яті фанів. На загальному тлі балад вигідно відрізняється бадьора Just A Notion. Цілком можливо, що саме вона стане одним з головних “народних” хітів.

Ще один претендент у цьому альбомі не так на хітовість, як на концептуальність – фінальна пісня альбому Ode to freedom. Вона більше нагадує композицію, яка має звучати на палацовому балі і, навіть, виконана у супроводі оркестру у повільному темпі. Якщо вслухатися, то тут можна знайти відлуння музики Петра Чайковського – не цитати, а саме ту атмосферу, яку створив композитор у балеті “Лускунчик”.

В іншому ж цей альбом добре підходить для того, щоб один-два рази послухати, і, якщо ви купили його на вінілі, то поставити на полицю поряд з іншими дисками АВВА, щоб більше ніколи не повертатися, поставивши на цьому гарну крапку. Тому що АВВА пообіцяли після цього піти на пенсію та більше ніколи не писати нових пісень.

Читайте також: Це офіційно: Крістен Стюарт одружується зі своєю дівчиною

Поділись


Новини партнерів