Дієтолог розповіла про шкоду вегетаріанства

Дієтолог Наталія Нефьодова розповіла про переваги та недоліки вегетаріанського раціону харчування. Вона зазначила, що вегетаріанство стає все популярнішим і багато людей відмовляються від вживання тваринної їжі, вважаючи, що рослинна дієта дуже корисна для здоров’я.

Дієтолог нагадує, що існують такі принципи харчування, як вегетаріанство і веганство, але багато хто їх плутає і вважає одним і тим же. Це зовсім не так. Вегани повністю відмовляються від вживання не тільки м’яса але й риби, меду, яєць та молока, вегетаріанці можуть дозволити собі і молоко, і яйця. Виключати м’ясо з раціону не заборонено, проте слід пам’ятати, що вегетаріанці не отримують достатньої кількості потрібного білка, і перш ніж прийняти такий раціон, потрібно навчитися правильно складати меню.

«Вегетаріанці, які не вживають продукти тваринного походження, не одержують вітамін В12. Тому таким людям потрібно отримувати цей вітамін окремо, за допомогою вживання спеціальних таблеток, інакше може розвинутися анемія», – пояснила лікарка.

Також вегетаріанці часто скаржаться на дефіцит заліза і з рослинної їжі отримати його практично неможливо. У невеликих кількостях залізо міститься у горіхах, проте перед вживанням їх потрібно замочувати.

Поділись


Новини партнерів