Ума Турман зізналася, що зробила аборт в підлітковому віці

Уже кілька тижнів у США йдуть запеклі суперечки з приводу нового закону, прийнятого в штаті Техас. Там тепер повністю заборонені аборти: жінкам не дозволяється переривати вагітність після того, як у плода можна прослухати серцебиття (як правило, це відбувається на шостому тижні вагітності). У той час як консерватори новий закон підтримують, демократи виступають проти нього, вимагаючи його скасування.

Новий закон і дискусії навколо нього змусили 51-річну голлівудську актрису Уму Турман згадати особисту історію, яка її сильно травмувала. Актриса зізналася, що, будучи підлітком, вона робила аборт. За її словами, до цих пір це рішення її сильно засмучує.

Я почала свою акторську кар’єру в 15 років, працюючи в середовищі, де я часто була єдиною дитиною в кімнаті. У підлітковому віці я випадково завагітніла від чоловіка набагато старшого за мене. Я жила з однією валізою в Європі, далеко від своєї сім’ї, і збиралася почати працювати. Я з усіх сил намагалася зрозуміти, що мені робити, – написала вона в статті для The Washington Post.

Актриса написала, що розповіла про все батькам, щоб обговорити всі можливі варіанти, як їй краще вчинити. У підсумку вони дозволили їй перервати вагітність.

Моє серце було розбите, – зізналася Ума.

Аборт вона робила в Німеччині, і процедура була дуже болючою.

Це було жахливо боляче. Але я не скаржилася. Мені було так соромно, що я відчула, що заслужила цей біль, – додала Турман.

Після цього Турман тричі стала мамою: у неї є 23-річна донька Майя і 19-річний син Левон від шлюбу з Ітаном Гоуком, а також дев’ятирічна дочка Розалінда від колишнього коханого Арпада Бюссона.

Актриса зізнається, що, незважаючи на те, що аборт її глибоко ранить і донині, завдяки ухваленому рішенню вона змогла багато чого добитися.

Аборт, який я зробила в підлітковому віці, був найважчим рішенням в моєму житті, яке тоді заподіяло мені біль і яке засмучує мене навіть зараз. Але це був шлях до життя, повного радості і любові, яку я пережила. Рішення не зберігати цю ранню вагітність дозволило мені вирости і стати такою матір’ю, якою я хотіла і мала бути, – зазначила зірка.

Вона додала, що прийнятий в Техасі закон про аборти порушує права американських жінок, і закликала їх бути сміливими.

Всім вам, жінкам і дівчаткам Техасу, які бояться бути травмованими і зацькованими хижими мисливцями за головами, всім жінкам, обуреним тим, що держава позбавляє нас прав на наші тіла, і всім вам, хто стає уразливими і піддається ганьбі, тому що у них є матка, я говорю: я бачу вас. Наберіться сміливості. Ви прекрасні. Ви нагадуєте мені моїх доньок, – підсумувала актриса.

Читайте також: Бен Аффлек і Дженніфер Лопес дали перше спільне інтерв’ю

Поділись


Новини партнерів