Джонні Депп знову судитиметься з Ембер Герд

Джонні Депп

У скандальних судових розбірках 58-річного Джонні Деппа і його 35-річної колишньої дружини Ембер Герд поки ще рано ставити крапку. Вчора суддя штату Вірджинія офіційно дозволила зірці “Піратів Карибського моря” продовжити розгляд позову про наклеп на 50 мільйонів доларів проти Герд.

Цей позов актор подавав ще в 2018 році після того, як Ембер опублікувала у виданні Washington Post статтю, в якій розповіла про пережите домашнє насильство. Конкретних імен в цій публікації Герд не називала, однак при цьому продовжувала публічно розповідати в пресі про пережиті в період шлюбу знущання Деппа з моменту їх розставання в 2016 році.

Після того, як Джонні Депп програв позов про наклеп в Великобританії проти таблоїду The Sun, який назвав його “людиною, що вбиває дружину”, Ембер Герд звернулася з проханням про закриття справи колишнього чоловіка проти неї самої. Однак вчора суддя округу Ферфакс в Вірджинії відхилила це прохання Герд.

Ембер стверджує, що була на боці The Sun, тому що у них був однаковий інтерес до цієї справи. Однак для дотримання конфіденційності мета Герд і таблоїду в цій справі повинні бути настільки ідентичними, щоб представляти інтереси The Sun було в інтересах дотримання законного права Герд. Інтереси The Sun грунтувалися на тому, чи були опубліковані газетою заяви помилковими. У той час, як інтереси Герд були пов’язані з тим, чи правдиві заяви, опубліковані нею самою, – пояснила своє рішення головна суддя округу Ферфакс Пенні Азкарат.

Суддя також додала, що закони штату Вірджинія про наклеп сильно відрізняються від законів Великобританії. У США існують серйозні відступи від загального права (єдина система прецедентів, загальна для всієї Великобританії) щодо свободи слова і свободи преси.

Джонні Депп і Ембер Герд почали зустрічатися в 2011 році після спільних зйомок у фільмі “Ромовий щоденник”. У 2014-му актор зробив коханій пропозицію, а через рік вони одружилися. Однак уже в травні наступного року Герд подала на розлучення, як причину вказавши “непримиренні розбіжності”. Незважаючи на досить стандартне формулювання, розставання пари вийшло скандальним і широко обговорювалося в пресі. У 2017 році вони офіційно оформили розлучення, однак продовжили з’ясовувати стосунки в суді, по черзі звинувачуючи один одного в домашньому насильстві.

Джонні Депп переконаний, що через брудні розборки з колишньою дружиною постраждала і його кар’єра. У своєму недавньому інтерв’ю він заявив, що після гучних судових розглядів Голлівуд оголосив йому бойкот. До таких думок Депп прийшов через те, що фільм “Великий” з його участю до сих пір не вийшов в прокат в США, хоча вже був показаний в багатьох країнах світу.

Читайте також: Зібров розповів, чому він не братиме участь в концерті до День Незалежності

Поділись


Новини партнерів