Суд звільнив обвинуваченого в згвалтуваннях коміка Білла Косбі: проти нього виступали 60 жінок

83-річного американського коміка Білла Косбі звільнили з в’язниці. Він відбував термін за сексуальне насильство і встиг відсидіти два роки з десяти. Позови проти нього подавали більше 60 жінок, п’ять жертв давали свідчення в суді. Верховний суд Пенсільванії скасував обвинувальний вирок 2018 року через те, що вердикт був винесений з порушеннями закону. Виявилося, що в 2015 році Білл давав свідчення проти себе ще по іншій, вже закритій справі, домовившись про угоду зі слідством. За умовами цієї угоди свідчення актора не могли бути використані для пред’явлення нових звинувачень на його адресу і повторного розгляду справи, що і сталося в 2018 році.

Я ніколи не змінював ні свою позицію, ні свою історію. Я завжди наполягав на своїй невинності. Особлива подяка Верховному суду Пенсільванії за вірність закону, – прокоментував Білл Косбі своє звільнення в твіттері, подякувавши шанувальникам і друзям за підтримку.

Після скасування вироку адвокат Глорія Олред, яка представляла інтереси кількох постраждалих жінок, заявила:

Сьогоднішнє рішення Верховного суду Пенсільванії про скасування вироку Біллу Косбі має бути руйнівним для обвинувачів Білла Косбі. Моє серце особливо співчуває тим, хто хоробро свідчив по обох його кримінальних справах.

Оллред додала:

Незважаючи на рішення Верховного суду Пенсільванії, це була важлива боротьба за справедливість, і хоча суд скасував обвинувальний вирок з технічних підстав, він не виправдав поведінку Білла Косбі. Рішення суду не повинно інтерпретуватися як заява чи висновок про те, що він не брав участі в діях, в яких його звинувачували.

У вересні 2018 року суд засудив Білла Косбі до десяти років тюремного ув’язнення. Умови вироку мали на увазі, що Косбі може подавати прохання про дострокове звільнення, але не раніше, ніж через три роки позбавлення волі. Його звільнили раніше.

Косбі відбував покарання за зґвалтування співробітниці Університету Темпл Андреа Констанді. Жінка стверджувала, що в 2004 році Косбі обпоїв її снодійним і тричі зґвалтував у своєму будинку в Філадельфії.

Коли сталося сексуальне насильство, я була молодою жінкою, повною впевненості в собі і з нетерпінням чекає на світлого майбутнього, повного можливостей. Зараз, майже 15 років по тому, я жінка середніх років, яка більшу частину свого дорослого життя провела в кайданах, не в змозі повністю одужати або рухатися вперед,

– розповідала Андреа після того, як Косбі був засуджений.

Читайте також: Оля Полякова показала свою старшу доньку в несподіваному образі

Поділись


Новини партнерів