Деміен Льюїс і зірки “Гаррі Поттера” вшанували пам’ять актриси Гелен Маккрорі

У п’ятницю, 16 квітня, стало відомо про смерть британської актриси Гелен Маккрорі. Зірка фільмів про “Гаррі Поттера” і серіалу “Гострі козирки” померла у віці 52 років після боротьби з онкологічним захворюванням – про це повідомив її чоловік, 50-річний актор Деміен Льюїс, зірка серіалів “Батьківщина” і “Мільярди”.

Вчора в газеті The Sunday Times було опубліковано есе, яке Льюїс написав в пам’ять про Гелен.

Коли я сідаю писати це, я чую, як Гелен кричить мені зі спальні: “коротше, Деміен, адже це не про тебе!”. Я постараюся, але у вихідні, коли газети по праву будуть віддавати данину поваги герцогу Единбурзького, тисячі інших людей по всьому світу згадують милу герцогиню, мою дитину, королівську особу по праву. Коли я говорю “королівську особу”, я, звичайно, маю на увазі ту повагу, якою Гелен користується в нашому середовищі. Для багатьох її прізвисько було Дама Гелен, і хоча тепер ми вже ніколи не дізнаємося, чи стало б це правдою, я думаю, в глибині душі, ми знаємо,

– такими словами розпочав своє есе Льюїс, приділивши увагу і ще одній сумній події, якій співпереживали в Великобританії, – похорону чоловіка королеви Єлизавети II, що відбувся в суботу.

Деміен зазначив, що його дружина жила за “принципом доброти і щедрості” і була зосереджена на тому, щоб “дарувати щастя”.

Я ніколи не зустрічав нікого, здатного так радіти життю. Її здатність бути в сьогоденні і насолоджуватися моментом надихала. Вона вірила в те, що потрібно дивитися зовні, а не всередину. Ось чому її внутрішній світ так яскраво сяяв для інших, – написав Льюїс.

Актор також зазначив, що їхні спільні діти, 14-річна дочка Манон і 13-річний син Гуллівер, успадкували багато якостей своєї матері і “володіють її безстрашність, дотепністю, цікавістю, талантом і красою”.

Льюїс поділився, що незадовго до смерті Гелен просила дітей, щоб вони не сумували в разі її смерті, адже вона “прожила життя, яке хотіла”. Актор додав, що його дружина також просила його не ставити хрест на своєму житті.

Я хочу, щоб у татка були подруги, багато подруг, ти повинен знову любити. Любов – це не почуття власництва, але ти знаєш, Деміан, постарайся хоча б на похоронах ні з ким не цілуватися,- наводить слова Маккрорі Льюїс.

Вона не виявила ні страху, ні гіркоти, ні жалості до себе, а тільки озброїла нас сміливістю, щоб йти далі, і наполягла на тому, щоб ніхто не сумував, тому що вона щаслива, – додав актор.

Слова співчуття у соцмережах висловили і колеги Маккрорі за фільмами про “Гаррі Поттера”, де вона виконала роль Нарциси Малфой, – актори Том Фелтон і Джейсон Айзекс, які зіграли її екранних сина і чоловіка.

Так сумно прощатися так раптово – у мене не було можливості сказати їй про це, але вона так сильно допомогла мені сформуватися як особистості – на екрані і за його межами. Вона завжди була самою собою – дотепна, промовиста, добра і сердечна. Вона не терпіла дурнів, але у неї завжди був час для всіх. Спасибі, що освітили мені шлях вперед і тримали мене за руку, коли мені це було потрібно, – написав у суботу 33-річний Фелтон, який зіграв Драко Мелфоя в сазі про чарівників.

57-річний актор Джейсон Айзекс, який зіграв у фільмі чоловіка Нарциси, Луціуса Мелфоя, поділився архівним знімком з кадром з останнього фільму про Гаррі Поттера.

Десятиліття тому ми разом з Гелен брали участь в пробах до фільму. Я тоді прийшов додому і сказав своїй дружині Еммі: “Думаю, я тільки що зустрів найбільшу актрису, яку коли-небудь бачив”. Після багатьох років спостереження за тим, як вона заворожує публіку, я не просто так думаю – я це знаю. Зрештою я дізнався, що вона також була дуже кумедною, шокуюче неслухняною і володіла чуйним серцем розміром з планету.

Як би я не був вражений фільмами про Гаррі Поттера, але те, що я був на екрані чоловіком великої Гелен Маккрорі, і наші жарти завжди залишаться найяскравішим моментом. Однак її найбільшим досягненням була її сім’я – любов до них була головним в її житті. Вони так багато втратили, і я передаю всю свою любов і підтримку Деміану і дітям, – написав Айзекс.

Автор книг про Гаррі Поттера, письменниця Джоан Роулінг, також прокоментувала печальну новину у себе в твіттері.

Я спустошена новиною про смерть Гелен Маккрорі, видатної актриси і чудової жінки, яка покинула нас занадто рано. Мої найглибші співчуття її родині, особливо її чоловікові і дітям. Просто несамовиті новини, – зазначила Роулінг.

Свої співчуття висловив і партнер Хелен за серіалом “Гострі козирки” Кілліан Мерфі.

Мені дуже шкода втратити такого дорогого друга. Гелен була смішною, красивою і турботливою, вона була людиною, повною співчуття. Вона також була обдарованою актрисою – безстрашною і чудовою. Вона піднімала кожну сцену, кожного персонажа, якого грала. Для мене було честю працювати з цією блискучою жінкою, розділити стільки кумедних моментів за ці роки. Я буду дуже сумувати за своєю подругою. Моя любов і думки з Деміеном і її сім’єю,- сказав Мерфі.

Читайте також: Дружина Дмитра Комарова повідомила, що перехворіла коронавірусом

Поділись


Новини партнерів