Ельза Госк розповіла про пологи: “Це найжахливіший біль, який я коли-небудь відчувала”

Минулого тижня 32-річна шведська модель Ельза Госк і її бойфренд Том Дейлі вперше стали батьками – у пари народилася донька, яку вони назвали на честь її бабусь Тууліккі Джоан. Через кілька днів після появи дівчинки на світ Ельза написала есе про пологи і поділилася їх подробицями.

Госк розповіла, що на початку вагітності вона подивилася документальний фільм “Пологи як бізнес”, який відкрив їй очі. У підсумку на сьомому місяці вагітності вони з коханим переїхали з Нью-Йорка в Лос-Анджелес. Зірка не захотіла шукати нову лікарню, щоб вести спостереження за вагітністю, а замість цього зайнялася пошуками акушерки, доули і фахівця з гіпнопологів. Народжувати Госк вирішила вдома в воді.

Її пологи почалися за кілька днів до передбачуваного терміну. Спочатку вона відчула легкі перейми, які тривали протягом двох днів. Через них вона постійно прокидалася і майже не спала дві ночі. Потім вони почастішали, і пара зателефонувала доулі.

Вона була з нами всю ніч і увесь день і робила зі мною різні вправи, щоб спробувати знову викликати пологи. Ми гуляли по саду, практикували пози з йоги, пробували зціджувати грудне молоко. Я була виснажена, але ми не хотіли провести ще одну ніч без сну і без дитини, тому що я відчайдушно потребувала енергії, щоб тужитися, – розповіла вона.

В результаті їм довелося викликати голкотерапевта, щоб прискорити сутички і викликати пологи. Після цього у неї відійшли води.

Шийка матки почала розширюватися. Біль був сильним, і єдиним полегшенням, про який я могла думати, був теплий душ, – ділилася модель.

Ельза залишилася в душі, так як тільки там могла переносити перейми.

Я дихаю і намагаюся залишатися спокійною, як вчив мене наш тренер по гіпнопологам, і нарешті мене ведуть в пологовий басейн. Я знаю, що зазвичай пологовий басейн – це фінальна стадія пологів, і саме тут я народжу дитину. Перейми в той момент були найсильніші, але я уявляла, що з кожним разом моя дитина стає все ближче до мене. Я думала, що голова дитини вже майже з’явилася, але помічниця акушерки сказала, що залишилося ще 0,5 сантиметра. Мені довелося піти на унітаз, щоб спробувати дихати і тужитися сильніше. Це найболючіший момент, але я пам’ятаю, що була так вдячна за ці техніки і була готова спробувати що-небудь природне, щоб швидше народити дитину. У мене було відчуття, що вона ніколи не вийде з мене. Я почала сумніватися, чи зможу я це зробити, – згадувала вона.

Народження – це дійсно протистояння самому собі, своїм страхам і сумнівам. Це найжахливіший біль, страх і темрява, які я коли-небудь відчувала, – зазначила Ельза.

Тоді їй порадили лягти на ліжко і зайняти іншу позу. Минуло ще кілька годин, перш ніж донька пари з’явилася на світ. Коли з’явилася голівка дівчинки, Ельзі показали її в дзеркалі, щоб мотивувати її тужитися далі: модель була сильно виснажена. Це дійсно спрацювало і дало їй силу, якої у неї ніколи раніше не було.

Я відчуваю значне полегшення, як ніколи. Я відчуваю, що все скінчено, – розповіла вона.

Незважаючи на всі муки, Госк каже, що, як тільки маля поклали їй на груди, вона відразу ж забула біль, який пережила.

Вона прийшла в цей світ з сонцем в 7 ранку, і кімната перетворилася з похмурого фільму жахів в сонячне світло, наповнений мріями, – розповіла зірка.

Госк розповіла, що її бойфренд, який був присутній при пологах, перерізав пуповину. Зараз вона насолоджується материнством і з захопленням і повагою дивиться на всіх матерів.

Читайте також: Сальма Гаєк розповіла про травматичність досвіду зйомки у відвертих сценах з Антоніо Бандерасом: “Я ридала”

Поділись


Новини партнерів