Зірки серіалу “Баффі – винищувачка вампірів” звинуватили режисера Джосса Відона в насильстві

У Голлівуді розгорівся черговий скандал: Сара Мішель Геллар, Мішель Трахтенберг та інші зірки серіалу “Баффі – винищувачка вампірів” звинуватили режисера і сценариста шоу Джосса Відона в емоційному насильстві і створенні токсичної атмосфери на зйомках.

Ця історія почалася ще влітку 2020-го, коли актор Рей Фішер, який працював з Відоном над геройським фільмом “Ліга справедливості”, звинуватив режисера в жорстокому поводженні під час зйомок. Тоді ця історія не отримала належного розголосу.

Все змінилося, коли днями зірка серіалу “Баффі – винищувачка вампірів” Каризма Карпентер наважилася на відверте зізнання в своєму Instagram. Вона опублікувала великий пост, в якому зізналася, що мовчала майже два десятиліття і намагалася самостійно впоратися з психологічною травмою, отриманою на зйомках, відгомони якої переслідують її до сих пір. Наважитися на відверту розмову Каризмі допомогла саме заява Рея Фішера.

У своєму пості вона розповіла, як Джосс Відон зловживав владою в процесі зйомок серіалу: обзивав її, називав товстою, коли вона перебувала на четвертому місяці вагітності, наполягав на її аборті, а також всіляко знущався над нею з колегами. Карпентер зізналася, що довгий час намагалася виправдати поведінку Відона, адже на той момент мала потребу в роботі. Нарешті розповісти про жорстокість з боку режисера дівчині допомогли регулярні сеанси психотерапії.

Він постійно погрожував звільнити мене і наносив удари по моїй самооцінці актриси. Він називав мене товстою перед колегами, коли я перебувала на четвертому місяці вагітності. Він був злим і в’їдливим, відкрито висловлював зневагу одним і вибирав в фаворити інших, нацьковуючи акторів один на одного. Якось він викликав мене до себе, щоб насварити за те, що я зробила важливе для мене на той момент татуювання.

Він також довго ігнорував дзвінки моїх агентів, які хотіли повідомити йому про мою вагітність. Коли його нарешті проінформували, він викликав мене на особисту зустріч. На ній Відон питав, чи дійсно я збираюся “зберегти це”, маючи на увазі дитину. Після цього він продовжив знущатися над моїм персонажем в серіалі і моїми релігійними переконаннями, а потім взагалі звільнив з шоу, як тільки я народила, – розповіла Карпентер.

Після гучної заяви Каризми Карпентер її підтримали інші колеги по серіалу. У їх числі була Ембер Бенсон, яка підтвердила, що атмосфера на знімальному майданчику “Баффі – винищувачка вампірів” дійсно була токсичною і ворожою саме через режисера Джосса Відона.

Висловилася на цей рахунок і головна зірка серіалу Сара Мішель Геллар. У своєму Instagram вона написала пост, в якому підтвердила слова своїх колег, але не стала ділитися будь-якими деталями з цього приводу:

Хоч я пишаюся тим, що моє ім’я назавжди асоціюється з персонажем Баффі Саммерс, але я не хочу, щоб воно було пов’язане з ім’ям Джосс Відон. Зараз я зосереджена на своїй родині і виживанні під час пандемії, тому утримаюсь від подальших коментарів. Однак я підтримую всіх жертв і пишаюся тим, що вони нарешті висловилися.

На цей пост Сари Мішель Геллар відповіла Мішель Трахтенберг, яка знімалася в серіалі “Баффі – винищувачка вампірів”, будучи підлітком. Вона подякувала колезі за сміливе зізнання, а також заявила, що поведінка Джосса Відона під час зйомок була “неналежною”. Мішель також згадала один інцидент, після якого на зйомках ввели правило, згідно з яким Сара не може залишатися наодинці з Відоном. Що саме це була за історія, а також, хто ввів таке правило, Трахтенберг не сказала.

Я останній раз це прокоментую. Було встановлено таке правило: Відону не можна було залишатися наодинці з Сарою, – заявила Трахтенберг.

У числі відомих робіт Джосса Відона не тільки “Баффі – винищувачка вампірів”, а й кілька частин “Месників”, а також серіали “Світлячок”, і не тільки. Режисер і сценарист є володарем багатьох престижних кінонагород, серед них – премії “Еммі”, “Хьюго”, “Ені” і не тільки.

Читайте також: Актриса з “Гри престолів” звинуватила Меріліна Менсона в жорстокому поводженні

Поділись


Новини партнерів