Пішла з життя перша афроамериканка, яка отримала «Оскар» за видатні заслуги

Померла легендарна афроамериканська актриса Сіселі Тайсон. Вона пішла з життя в 96 років.

Зірка фільмів «Саундер» і «Прислуга» померла вчора. Члени сім’ї Сіселі розповіли про трагедію, але не стали вдаватися в подробиці. Вони лише повідомили, що вона не страждала, і попросили дати їм час, щоб оплакати її.

«З важким серцем сім’я міс Сіселі Тайсон повідомляє про її мирний перехід в інший світ. Будь ласка, поважайте приватність її рідних», – звернувся до громадськості менеджер зірки Ларрі Томпсон.

Багато західних зірок були вражені новиною про смерть Тайсон. Вони зворушливо попрощалися з нею, згадавши її феноменальні звершення для темношкірих акторів. Опра Вінфрі одна з перших вшанувала пам’ять Сіселі.

Телеведуча оприлюднила їх спільний знімок. На ньому Вінфрі тримає Тайсон за руку і дивиться на неї з натхненням і блиском в очах. Опра глибоко поважала актрису, яка внесла свій вклад в те, щоб афроамериканці показувалися в фільмах не в стереотипному ключі.

«Вона так багато зробила для темношкірих і була однією з тих видатних чорних жінок, які проклали шлях для мене і наступних поколінь… Сіселі використовувала свою кар’єру, щоб пролити світло на людяність чорних людей. Ролі, які вона грала, відбивали її цінності. Вона ніколи не йшла на компроміс», – заявила Вінфрі.

Барак Обама також вшанував пам’ять актриси, яку в 2016 році удостоїв однієї з двох вищих нагород США – Президентської медалі Свободи. «У Сіселі було серце, не схоже ні на одне інше. За 96 років вона залишила в світі слід, який мало хто міг би зробити», – залишив теплі слова про Тайсон 44-й президент Америки.

Сіселі досягла найбільшого визнання завдяки ролям у фільмі «Саундер» і «Автобіографія міс Джейн Піттман». Актриса була удостоєна іменної зірки на голлівудській «Алеї слави» в 1997 році. Тайсон також стала першою афроамериканкою, що отримала «Оскар» за видатні заслуги в кінематографі.

Читайте також: Кейт Мосс і її донька вперше разом з’явилися на подіумі

Поділись


Новини партнерів