6 способів використання яблучного оцту, про які вам варто знати

Яблучний оцет виготовляють, перетворюючи цукор на спирт шляхом бродіння дріжджів. Цей процес також відомий як ферментація.  Бактерії перетворюють алкоголь на кислоту, яка робить його кислим і надає йому сильний запах. Яблучний оцет надзвичайно корисний для здоров’я. Він містить оцтову і лимонну кислоти. Він також часто використовується в лікувальних цілях, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Яблучний оцет – це багатоцільовий засіб. Він містить вітамін С та вітаміни групи В. І хоча його відносять до здорових продуктів, з ним однаково слід бути обережними, оскільки при надлишковому споживанні він може мати побічні ефекти.

Ось кілька переваг, які вам може забезпечити яблучний оцет:

Яблучний оцет допомагає контролювати рівень цукру в крові та контролювати симптоми діабету. Ще він здатен підвищити чутливість до дії інсуліну.

Також яблучний оцет полегшує процес схуднення. Яблучний оцет посилює відчуття ситості, а також знижує апетит. Це допомагає прискорити процес схуднення.

Яблучний оцет зміцнює здоров’я серця, оскільки поліпшує кровообіг та сприяє зниженню рівня холестерину. Це допомагає знизити ризик серцевих захворювань.

Крім того, яблучний оцет покращує травлення, зміцнює імунітет та захищає організм від інфекцій. До того ж, він позитивно впливає на психічне здоров’я.

Ось кілька популярних способів застосування яблучного оцту:

Для очищення поверхонь. Він має антибактеріальні властивості, які будуть корисними, якщо ви хочете очистити кухню, вікна, ванну кімнату, посуд, дзеркала, двері та будь-які подібні поверхні. Яблучний оцет зробить їх скрипучо чистими.

Для очищення овочів та фруктів. На відміну від звичайної води, яблучний оцет допомагає знищити мікроби та бактерії, які залишаються на шкірках овочів та фруктів.

Для відбілювання зубів. Після чищення зубів ви можете натерти зуби  безпосередньо яблучним оцтом. Це допоможе відбілити зуби та видалити з них бактерії.

Для боротьби з поганим запахом з рота.  Антибактеріальні властивості яблучного оцту допомагають йому усувати неприємний запах з рота та освіжають ротову порожнину.

Для знищення бліх на шерсті домашніх тварин. Сильний запах та смак яблучного оцту відлякує бліх і допомагає очистити шерсть тварини.

Для догляду за шкірою та волоссям. Яблучний оцет має антибактеріальні та протизапальні властивості. Він працює, як природний відлущувач та допомагає видалити надлишок жиру та відмерлі клітини шкіри.

Поділись


Новини партнерів