Помер відомий французький модельєр П’єр Карден

Помер знаменитий французький модельєр П’єр Карден. Про це повідомляє новинне агентство AFP. Кутюр’є було 98 років. Як повідомила його сім’я, він помер у вівторок в лікарні в Нейї, розташованій на захід від Парижа. Точна причина смерті поки не оголошувалася.

Карден заснував свій власний будинок моди ще в 1950 році, а в наступні десятиліття побудував справжню бізнес-імперію, до якої входив також легендарний ресторан “Максим”, театр, меблевий бутик.

Свою кар’єру Карден починав як театральний художник, потім працював в ательє Крістіана Діора. У 1960-х Карден був одним з провідних дизайнерів, які визначили моду в певну епоху. Тоді ж він створив першу чоловічу колекцію і став розвивати напрямок унісекс-моди.

У Кардена було безліч нагород, в тому числі він є командор ордена Почесного легіону і командор Національного ордена “За заслуги”. У минулому році в світ вийшов документальний фільм House of Cardin, присвячений модельєру. Останній раз на публіці Карден з’являвся у вересні цього року на одному з показів фільму в Парижі.

Читайте також: Дружина соліста Maroon 5 вперше показала весільну сукню

Поділись


Новини партнерів