5 дивовижних властивостей глінтвейну, про які ви маєте знати

Кінець року вже майже настав, різдвяні свята ось-ось прийдуть. Безумовно, після всього, що ми пережили за цей рік, ми захочемо відзначити їх по-особливому, а яке ж свято без келиха вина? Ті, хто любить вино, можуть також спробувати глінтвейн. Його готують нагріваючи вино зі спеціями, такими як кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир, перець або кардамон, пише Жіночий світ.

Глінтвейн – це традиційний різдвяний напій, особливо в західних країнах. Та він здатен не тільки подарувати вам святковий настрій, а ще й принести користь вашому здоров’ю:

Він уповільнює старіння. Вино сприяє здоровому старінню, хоч це звучить фантастично. Та це факт, підтверджений науково. Дослідження, проведене  науковцями Науково-дослідному інституті Virginia Tech Carilion, показало, що що в глінтвейні міститься ресвератрол, поліфенольна сполука, яка допомагає уповільнити процеси старіння вашого організму.

Він зміцнює здоров’я серця. Дослідження, опубліковане в журналі Molecules, показало, що коли ви споживаєте вино в помірних кількостях, воно може виявитись хорошим джерелом антиоксидантів, які допомагають зменшити серцево-судинний стрес. Спеції, які додають до вина, коли готують глінтвейн, такі як кориця, імбир, також пов’язують зі зміцненням здоров’я серцево-судинної системи.

Він зміцнює пам’ять. Ресвератол також корисний для вашої пам’яті. Дослідження, проведене в Медичному центрі університету Джорджтауна, показало, що ця сполука може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Він може захистити вас від застуди. Зима приносить не тільки свята, а і сезонні інфекції. Однак, гарячий глінтвейн може вас від них захистити. За це ви маєте дякувати антиоксидантам.

Дослідження, опубліковане в American Journal of Epidemiology, показало, що ризик застуди знизився майже на 40%, коли учасники пили вино протягом року. Але не перестарайтесь, оскільки надмірне споживання алкоголю може також ослабити вашу імунну систему.

Він корисний для кісток. Якщо всіх цих переваг було недостатньо, то згідно з дослідженням, опублікованим в American Journal of Epidemiology, у жінок, які споживають близько 11 грамів вина на день, відзначають кращу мінеральну щільність кісток у порівнянні з тими, хто не п’є вина, та з тими, хто зловживає алкоголем.

Поділись


Новини партнерів