Культовий режисер помер від коронавірусу

59-річний південнокорейський режисер пішов з життя в Латвії. Кім Кі Дук помер через ускладнення після перенесеної коронавірусної інфекції.

Лауреат Каннського, Венеціанського і Берлінського кінофестивалів прибув до Латвії через Естонію. Сценарист збирався придбати будинок в Юрмалі, щоб потім оформити посвідку на проживання. Однак режисер так і не з’явився на заплановану зустріч. Кінематографіст перестав виходити на зв’язок з 5 грудня. Тоді друзі Кіма Кі Дука забили тривогу. Вони почали з’ясовувати, що з ним сталося.

Пошуки були ускладнені особливими правилами, які регулюють захист особистих даних. «Лауреат Каннського, Венеціанського і Берлінського кінофестивалів Кім Кі Лук приїхав до Латвії 20 листопада… Сьогодні надійшла інформація про те, що режисер помер від ускладнень Covid-19», – йдеться в офіційному повідомленні про смерть зірки.

Серед найбільш відомих фільмів режисера – картини «Весна, літо, осінь, зима і знову весна», «Натягнута тятива», «Час», «Зітхання». Премію Венеціанського кінофестивалю він отримав за картини «Порожній будинок» і «П’єта», а нагороду в Каннах – за фільм «Аріран». У Берліні призу удостоїлася його робота під назвою «Самаритянка».

Читайте також: Гейлі Бібер відверто розповіла про проблеми зі шкірою обличчя

Поділись


Новини партнерів