Анджеліна Джолі записала відео з порадами для жінок, які бояться домашнього насильства

Багато жінок з нетерпінням чекають різдвяних канікул, але для тих, хто стикається з домашнім насильством, свята стають випробуванням. 45-річна Анджеліна Джолі виступила з промовою, де дала кілька порад жінкам, які побоюються, що зіткнуться з жорстоким поводженням в сім’ї. Актриса записала відео для кампанії, ініційованої британським виданням Harper’s Bazaar.

У свята люди залишаються вдома, випивають, що може призвести до конфліктів і потенційно небезпечних ситуацій для тих, хто страждає від насильства в сім’ї. Джолі відзначила, що жінки повинні “поговорити з ким-небудь, спробувати знайти союзників, які могли б допомогти в надзвичайних ситуаціях”, щоб захистити себе і своїх дітей.

Наприклад, ви можете домовитись з одним з членів сім’ї про кодове слово, яке дасть їм знак, якщо ви потрапили в біду. Сумно про це говорити, але ви повинні бути готові до того, що не всі друзі або родичі завжди повірять вам і захочуть підтримувати вас. Часто на допомогу приходять абсолютно незнайомі люди: ті, хто сам пережив насильство, а також релігійні спільноти, – зазначила Анджеліна.

Джолі закликала все-таки не впадати у відчай, але звернула увагу на те, що перш за все жінкам потрібно бути обережними в залежності від ситуації, в якій вони знаходяться.

Тільки ви дійсно знаєте, в якій небезпеці ви перебуваєте, і, поки ви не знайдете підтримки зовні, ви можете відчувати себе зовсім самотніми, – сказала актриса.

У своїй промові Анджеліна також звернулася до тих, хто може бути свідком подібних драматичних ситуацій. Вона сказала, що людям, яким довіряють інформацію про жорстоке поводження, слід “ставитися до цього серйозно і стояти на стороні жертв, прислухатися до них, а не засуджувати їх”.

Постарайтеся зрозуміти величезний емоційний, фінансовий і юридичний тиск, з яким вони, ймовірно, зіштовхнуться з огляду на той факт, що їх змушують мовчати про те, що з ними сталося. І майте на увазі, що вони цілком можуть страждати від психологічної травми і посттравматичного стресового розладу, – порадила Джолі.

Якщо вам здається, що хтось, кого ви знаєте, може бути уразливий в цьому відношенні, постарайтеся не залишати їх. Дайте зрозуміти, що ви будете поряд з ними. Ще одна річ, яку ми всі можемо зробити, – це самоосвіта. Дізнайтеся про домашнє насильство. Дізнайтеся, як травма впливає на наше здоров’я і може призвести до біологічних змін, особливо у дітей. Поставтеся до цих питань серйозно, – додала Джолі.

Нагадаємо, що темі домашнього насильства актриса вже давно приділяє особливу увагу. Минулого місяця Анджеліна також виступила на II Міжнародній конференції ООН “Дії в інтересах жінок і миру”. Там вона зазначила, що “насильство в сім’ях різко посилилося під час пандемії”. Раніше знаменитість також написала есе про становище дітей з неблагополучних сімей під час пандемії коронавірусу.

Читайте також: Міла Йовович розповіла про успіхи старшої доньки в акторській майстерності

Поділись


Новини партнерів