Енн Гетевей опинилася в центрі скандалу

37-річна американська актриса знялася в комедії, яка обурила інвалідів. Їх розлютив образ героїні Енн Гетевей.

Володарка премій «Еммі» і «Оскар» опинилася в центрі гучного скандалу. Вона зіграла головну роль в картині «Відьми» режисера Роберта Земекіса. Художники по костюмах зобразили героїню Енн з руками, на яких по три пальці.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Anne Hathaway (@annehathaway)

На це звернула увагу британська паралімпійська плавчиха Емі Маррей. Спортсменка написала публічне звернення до кіностудії Warner Bros., заявивши, що інтерпретація образу відьми нагадує ектродактильную аномалію кінцівок.

«Warner Bros., ви хоч трохи подумали про те, як подібна демонстрація позначиться на людях з відмінностями в кінцівках в реальному житті?!» – написала обурена Маррей.

Спортсменку підхопили і інші представники спільноти людей з обмеженими можливостями. У Мережі з’явилося безліч гнівних коментарів, адресованих режисерові, а також іншим членам знімальної команди.

«Це страшна неповага», «Згодна з Емі! Думаю, що костюми варто переробити»,«Дуже образливо для особливих людей!»,«У сучасному суспільстві це неприйнятно!» – написали користувачі.

На офіційній сторінці Паралімпійських ігор в соціальних мережах теж з’явилося зауваження з цього приводу. «Відмінності з кінцівками – це не страшно. Відмінності треба вихваляти, а інвалідність – нормалізувати», – висловилися представники спортивних змагань в Twitter.

Прес-служба Warner Bros. поспішила принести свої найглибші вибачення. У зверненні було зазначено, що при створенні вигаданих персонажів з подібною зовнішністю не було навмисного злого умислу.

«При адаптації оригінальної історії ми працювали з дизайнерами та художниками, щоб придумати нову інтерпретацію котячих кігтів, описаних в книзі. Ми не хотіли, щоб глядачі впізнали себе в фантастичних, нелюдських істот», – передає слова представника кіностудії Daily Mail.

Читайте також: Кім Кардаш’ян показала архівне фото з Кендалл Дженнер

Поділись


Новини партнерів