Іспанські дієтологи розповіли, що робить каву шкідливою

Іспанські лікарі-дієтологи розповіли, що кава має ряд корисних властивостей, але некорисна їжа, яку ми вживаємо разом з нею, позбавляє напій його позитивного ефекту. За словами експертів, каву роблять шкідливою цукор, що додається в неї і булочка, повна швидких вуглеводів.

Іспанські дієтологи Аітора Санчес і Клаудіа Брассеско розповіли, що помірне споживання кави є скоріше корисним, а не шкідливим для здоров’я. Зокрема, воно служить профілактикою цирозу печінки, знижує ризик розвитку раку печінки і простати, покращує чутливість до інсуліну.

Також вживання кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Недавні дослідження вказали на зв’язок між прийомом кави і поліпшенням стану серцево-судинної та цереброваскулярної системи: вчені вважають, що напій активізує кровообіг, завдяки чому насичення важливих органів киснем стає більш істотним.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави суттєво скорочує корисний потенціал напою і може зробити його шкідливим для організму. Якщо разом з ним з’їдається щось некорисне, це негативно позначається на властивостях напою, стверджують експерти.

«Найшкідливіше в каві – це печиво, цукор і випічка, з якими ми її п’ємо», – сказав з цього приводу Аітора Санчес.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне вживання розчинної кави. Фахівці пояснили, що через глибоку переробку в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає ряд учених, негативно впливає на здоров’я, може діяти як канцероген.

Читайте також: Кава чи зелений чай: що краще допомагає скинути вагу

Поділись


Новини партнерів