Легендарний дизайнер, засновник модного будинку Kenzo, помер від коронавірусу

Засновник бренду Kenzo став жертвою найнебезпечнішої інфекції 2020 року. Останні дні свого життя Такада провів в клініці. Лікарі не змогли врятувати відомого на весь світ пацієнта.

Новину про смерть модельєра оприлюднив його офіційний представник. «Кендзо Такада помер в лікарні в Нейї-сюр-Сен (комуна в складі департаменту О-де-Сен, розташована в 7 км на захід від Парижа у південній околиці Булонського лісу). Після COVID-19», – повідомив прес -секретар. Його слова наводить La Repubblica.

Кендзо Такада народився 27 лютого 1939 року в повіті Кандзакі префектури Хего. Він був останньою, п’ятою дитиною в родині власника чайного будиночка. Любов до дизайну у нього з’явилася в дитинстві. За бажанням батьків юнак вступив на факультет англійської літератури, однак незабаром кинув навчання.

Молодий чоловік переїхав в Токіо. Там він влаштувався працювати маляром і поступив в престижну школу модельєрів Bunka Gakuen, ставши першим студентом-юнаків за всю історію. Після навчання Кендзо влаштувався дизайнером токійського магазину.

У віці 26 років Такада переїхав до Франції. Як виявилося, назавжди. До кінця 70-х японець став одним із найпопулярніших модельєром Парижа, він шив не тільки одяг, але й сумки. Покази його модного будинку перетворювалися в яскраві помпезні шоу. Вони проходили не на подіумах: моделі дефілювали на площах, в паризькому цирку, музеї, на мосту. У 1988 році бренд випустив першу парфумерну лінію.

На початку 2000-х Кендзо припинив працювати з брендом. Такада передав його в руки наступників.

Читайте також: Анджеліна Джолі поступилася Софії Вергарі першим місцем в рейтингу найдорожчих актрис

Поділись


Новини партнерів