Вчені: чорний чай приносить користь пацієнтам з діабетом 2 типу

Вчені з Індії оцінили користь вживання чорного чаю для людей з діабетом 2 типу. Це хронічне метаболічне захворювання впливає на використання організмом глюкози, важливого джерела енергії для клітин, і характеризується або порушенням вироблення інсуліну, або аномальною резистентністю до інсуліну. Дослідження опубліковане в International Journal of Green Pharmacy.

Інсулін – гормон, який дозволяє клітинам використовувати глюкозу з вуглеводів в якості палива або для зберігання глюкози для майбутнього використання.

Чорний чай – кращий вибір для людей з діабетом 2 типу

Численні дослідження вивчали терапевтичну дію чорного чаю при різних захворюваннях, таких як ішемічна хвороба серця, панкреатит і рак печінки. Чорний чай відрізняється від зеленого чаю і чаю улун зовнішнім виглядом, органолептичними властивостями, смаком, ароматом і хімічним складом. У своєму дослідженні вчені вивчили вплив екстракту чорного чаю на ключові ферменти, що беруть участь у вуглеводному обміні.

Екстракт чорного чаю також відновив ферменти, що метаболізують вуглеводи, до майже нормального рівня. Вчені відзначили, що вплив екстракту на різні параметри можна було порівняти з дією глібенкламіду, антидіабетичного препарату, який використовується для контролю рівня цукру в крові.

Автори дослідження прийшли до висновку, що вживання чорного чаю допомагає в лікуванні діабету, оскільки в ньому є компоненти, які можуть повернути назад зміни вуглеводного обміну і зменшити гіперглікемію або високий рівень цукру в крові.

Читайте також: Як зелений чай прискорює процес схуднення

Поділись


Новини партнерів