Лікарі назвали перші симптоми раку підшлункової залози

Від раку підшлункової залози страждає багато людей. Якщо це захворювання вчасно не почати лікувати, то воно може закінчиться для пацієнта летальним результатом. Лікарі попереджають, що потрібно звертати увагу на будь-які симптоми, які виникають в організмі і відразу ж звертатися за допомогою до лікаря. Не потрібно відтягувати час і ні в якому разі не треба займатися самолікуванням. Це тільки посилить ситуацію і може призвести до того, що терапія стане неефективною для людини.

Так, лікарі назвали перші ознаки раку підшлункової залози, на які потрібно звертати увагу.

“Рак підшлункової залози може вражати дорослих людей будь-якого віку, але частіше за все зустрічається у пацієнтів від 60 до 80 років. Як і у випадку інших форм раку, справжні причини раку підшлункової залози залишаються загадковими: сімейні або спадкові випадки цього раку складають тільки близько 10 відсотків загальної статистики “, – констатують лікарі з Pankreatic Cancer Action Network.

Перше, на що слід звертати увагу це втрата апетиту і ваги тіла. Це свідчить про те, що в організмі вже почалися незворотні процеси. Також рак підшлункової залози може супроводжуватися жовтяницею. Не варто забувати і про болі, які регулярно виникають в шлунку і попереку. Якщо вони не проходять протягом тривалого часу, то потрібно терміново йти до лікаря.

Також ознакою раку є блювота і нудота. Не варто ігнорувати ці симптоми і відразу звертатися до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів