Фахівці Медичного центру Health Line попередили про смертельну небезпеку вживання цибулі, яка почала псуватися при зберіганні.
За словами дослідників, підгнилі ділянки на овочі – знак присутності афлатоксинів, які за певних умов осідають на овоч. Чорні мітки на зовнішньому покритті цибулини або під нею свідчать про наявність цієї речовини.
Як правило, афлатоксини в цибулі з’являються з кількох причин: через високу вологість, неправильну температуру зберігання, погану упаковку, вплив комах або контакт із забрудненою водою.
Проникнення афлатоксинів в організм підвищує ризик розвитку раку печінки – смертельно небезпечної хвороби. У деяких серйозних випадках отруєння афлатоксинами може закінчитися летальним результатом.
Фахівці радять використовувати для готування тільки хорошу, свіжу цибулю. У такому продукті міститься велика кількість вітаміну С, антиоксидантів, амінокислот, що борються з патогенними бактеріями та вірусами.