Британці влаштували протест проти весілля принцеси Євгенії та Джека Бруксбенка

LONDON, ENGLAND - JUNE 19: Princess Eugenie of York (L) and Jack Brooksbank attend the Serpentine Summper Party 2018 at The Serpentine Gallery on June 19, 2018 in London, England. (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

До весілля принцеси Євгенії та керуючого нічним клубом Джека Бруксбенка залишається менше двох тижнів – торжество заплановано на 12 жовтня, але, схоже, у Великобританії не всі радіють цій події. Як повідомляють ЗМІ, майже двадцять тисяч жителів країни вже підписали петицію проти використання бюджетних грошей для організації свята.

Нагадаємо, згідно з британськими законами частина витрат на королівські весільні церемонії покривається за рахунок коштів платників податків – гроші в основному йдуть на забезпечення безпеки. На майбутнє торжество планується виділити понад два мільйони фунтів стерлінгів. Політична організація “Республіка”, відома своєю антимонархічною позицією, відразу почала збір підписів в інтернеті з закликом до Букінгемському палацу повністю взяти на себе оплату рахунків майбутніх весільних заходів. Вимогу активісти аргументують тим, що 28-річна принцеса Йоркська не виконує жодних публічних королівських обов’язків, тому громадськість не повинна фінансувати церемонію.

“Це одна з найбагатших сімей Великобританії! Чому ми повинні платити за них?!”

“Витрати на весілля принцеси Євгенії – це обурливо. Особливо з огляду на те, скільки у нас бездомних і в контексті нестачі коштів на більш важливі суспільні потреби!”- обурюються користувачі мережі.

Для порівняння, на весіллі Меган Маркл і принца Гаррі, яке відбулося в травні цього року, забезпечення безпеки обійшлося в 35 мільйонів фунтів стерлінгів.

“Витрачати податки на королівське весілля – це вже досить погано, але два торжества за громадський рахунок в один рік – це за межею розумного. Витрати королівської сім’ї виходять з-під контролю, громадяни мають право знати, куди йдуть їхні гроші”,- заявив один з представників протестного руху.

Весілля принцеси Євгенії та Джека Бруксбенка відбудеться 12 жовтня в каплиці святого Георгія у Віндзорі. На торжестві очікують близько 850 гостей.

Поділись


Новини партнерів