Гінекологічне здоров’я є важливим аспектом загального здоров’я кожної жінки. Однак, багато жінок уникають регулярного відвідування лікаря: звертаються до фахівця лише тоді, коли з’являються симптоми хвороби. Але так робити категорично не варто. Про те, чому гінеколог у Львові — справді важливий лікар, поговоримо в нашій статті.

Декілька причин відвідувати гінеколога регулярно

Регулярні візити до гінеколога мають безліч переваг для жіночого здоров’я. Ось декілька з них:

  • Вчасне виявлення та профілактика захворювань репродуктивної системи. Враховуючи серйозні хвороби — такі, як рак шийки матки.
  • Турбота про здоров’я під час вагітності та після пологів.
  • Профілактика та вчасне виявлення інфекційних захворювань сечостатевих шляхів.
  • Підтримання здоров’я жінки в період менопаузи та правильний вибір гормональної терапії.
  • Вчасне та коректне лікування будь-яких гінекологічних захворювань.

Отже, регулярні візити до гінеколога допоможуть зберегти здоров’я репродуктивної системи та загальне здоров’я організму. Нехтувати ними — це погана ідея.

Відвідувати гінеколога дівчатам та жінкам необхідно з моменту статевого дозрівання та протягом усього життя. Оптимальна періодичність візитів до лікаря — 1 раз на 6 місяців. Дівчата, які не досягли 18-річного віку, відвідують гінеколога разом із мамою.

Як підготуватися до огляду в гінеколога?

Для успішного та комфортного гінекологічного огляду варто нескладних правил:

  • Оберіть зручний день та час. Рекомендується проходити профілактичний гінекологічний огляд в середині менструального циклу або його другій фазі (20-28 день). Цей період є оптимальним для проведення УЗД, діагностики змін у вагінальному мікробіомі, виявлення порушень в процесі овуляції та інших патологій.
  • Уникайте статевих відносин за 24 години до огляду. У деяких випадках, рекомендовано утримуватися від статевих контактів протягом 3 діб перед візитом.
  • Дотримуйтеся правил особистої гігієни перед відвідуванням лікаря.

Під час консультації повідомте лікаря-гінеколога про всі ліки, які ви приймаєте, а також про всі хронічні захворювання. Якщо маєте результати попередніх гінекологічних обстежень, візьміть їх із собою. Це сприятиме більш ефективній діагностиці.

Якщо ви відчуваєте страх або соромитеся відвідувати гінеколога, варто з особливою уважністю поставитися до вибору фахівця. Ми впевнені, що вам вдасться знайти ввічливого, уважного та делікатного лікаря, який допоможе побороти тривогу.