Багато хто просто не уявляє свого життя без домашніх улюбленців. Найчастіше в будинку заводять котиків. Ці пухнасті улюбленці дарують своєму господарю ніжність, ласку та лише позитивні емоції. Також існує інформація, що коти приносять злагоду й затишок у Вашу домівку. А ще вони відганяють злих духів. У догляді за домашніми улюбленцями немає нічого складного. Коти не дуже вибагливі до їжі. Тримати таку тваринку вдома абсолютно безпечно навіть для маленьких дітей. Однак, бувають випадки, коли в людини з’являється алергія на котів. Більше про цей стан та те, які діяти за цих обставин можна дізнатися на novosti.ua.

Чому і як проявляється алергія на кішок

Алергія на домашніх улюбленців розвивається внаслідок реакції на продукти життєдіяльності тварини. Людський організм сприймає їх за щось вороже. Саме тоді імунна система запускає захисні механізми. У кров людини надходить чимала кількість гістаміну. Саме він спричиняє алергічну реакцію.

Також дуже важливо зрозуміти, що виникнення алергії залежить не від самого кота, а його білка, який міститься у слині. Коли домашній улюбленець вилизує свою шерсть, то залишає цей білок. Пізніше він поширюється на одяг або інші побутові речі. Саме котяча слина провокує в людини алергічну реакцію.

Симптоми, які можуть проявлятись при алергії на кішок:

  • сильна задишка та кашель;
  • першіння у горлі;
  • часте чхання;
  • почервоніння очей та сльозоточивість;
  • почервоніння шкіри на деяких ділянках;
  • блювання або діарея.

Інколи причина недуги може бути зовсім в іншому збуднику. Кішки можуть приносити додому пил, який зберігається на їхній шерсті. Необхідно впевнитися в тому, що алергію провокує самий домашній улюбленець, а не інші збудники, які потрапляють на шерсть тварини.

Як позбутися алергії на кішок

При виявленні алергії на кішку багато людей відразу відмовляються від свого домашнього улюбленця. Втім, з цією проблемою боротися не так важко, як здається. Алергія на кішок сама не проходить. Проте, її симптомів можна позбутися за допомогою деяких лікарських засобів. Для цього існують антигістамінні препарати.

На жаль, не всі вони можуть впоратися з проявами алергії. В такому випадку під рукою слід мати ефектний препарат, який за лічені хвилини позбавляє від симптомів алергії. Таким препаратом є Еріус® від міжнародного концерну Байер. Завдяки йому симптоми алергії зникають через 30 хвилин після вживання.