Інтимне здоров’я є важливою складовою для повноцінного життя, включаючи сексуальні стосунки з партнером, а також планування сім’ї. Незалежно від способу життя, активності та життєвої позиції здоров’я відіграє ключову роль та потребує своєчасного лікування. Дуже важливо при перших симптомах грибкових чи бактеріальних інфекцій звертатися до лікаря для точної діагностики та призначення терапії. Небезпека полягає в тому, що на ранніх стадіях ознаки небезпечних захворювань можуть виглядати незначними та схожими на звичайний кандидоз.

Коли потрібно звертатися до лікаря

Щоб своєчасно розпочати лікування та запобігти розвитку захворювання звертайте увагу на перші ознаки:

  • поява сверблячки та печіння в інтимній області;
  • болючі відчуття при сечовипусканні;
  • поява неприємного запаху;
  • набряклість, почервоніння та роздратування в області паху;
  • зміна кількості та зовнішнього вигляду виділень.

Перш ніж перейти в аптеку та дивитися антибактеріальні гінекологічні препарати обов’язково потрібно здати аналіз і точно визначити причину виникнення неприємних симптомів. Річ у тім, різні антибактеріальні препарати застосовуються на лікування конкретного виду грибкових чи інфекційних захворювань. Існує безліч інфекцій зі схожою симптоматикою, що передаються статевим шляхом, тому аналіз – єдиний спосіб призначити ефективне лікування.

Які бувають антибактеріальні препарати

Залежно від специфіки захворювання та результатів отриманих аналізів лікар призначає комплексне лікування, яке може включати:

  • місцеве використання гелів, вагінальних капсул та супозиторій;
  • прийом таблеток для посилення ефекту при сильному ураженні;
  • додаткові препарати, що підтримують імунну систему та відновлюють мікрофлору.

Для лікування гнійних інфекцій вибирайте хлорамфенікол, якщо лікар підтвердив необхідність використання цього препарату широкого спектру дії. Засіб має яскраво виражену терапевтичну дію щодо більшості бактерій, включаючи хламідії. Самолікування цим препаратом небезпечне і вимагає контролю лікаря, оскільки існують протипоказання та побічні ефекти.

Щоб уважно ознайомитись із описами лікарських та антибактеріальних препаратів АМА аптека в Україні має зручний сайт, де є детальний опис до лікарських засобів. Маючи призначення лікаря, можна вибрати відповідний за складом препарат, не переплачуючи за бренд. Не займайтеся самолікуванням і будьте здорові.