Ретельний догляд за зубними імплантами – запорука успішного приживлення імплантату та підтримання зубів та ясен у здоровому стані. Підтримувати чистоту порожнини рота після встановлення зубного імпланту не складно. Ознайомтеся з інструкцією, наведеною нижче, і ви дізнаєтесь про всі секрети догляду за імплантатами.

Інструкція з догляду за імплантами

Суть усіх процедур зводиться до наступного: видалити залишки їжі, біоплівку (бактеріальний шар) та наліт з коронкової частини зуба (протезу), міжзубного простору та ясен, а також щілини навколо імпланту.

  1. Двічі на день (вранці та ввечері) чистити зуби м’якою зубною щіткою.
  2. Підібрати зубну пасту без абразивного ефекту.
  3. Використовувати зубні йоржики (міжпроксимальні) та/або пучкові зубні щітки для ретельного очищення міжзубного простору та лінгвальної частини зубів (внутрішня частина зуба, що стикається з язиком).
  4. Використовувати зубну нитку (флос) для очищення міжзубного простору та ясен.
  5. По можливості використовувати розчин для полоскань та оральний іригатор. Це допоміжний захід очищення, він не є обов’язковим.
  6. Відвідувати стоматолога раз на 6 місяців з метою профілактики або здійснення професійного чищення ротової порожнини від зубного каменю та нальоту.

Висновок: Як бачите, догляд за імплантами практично не відрізняється від звичайного догляду за порожниною рота. Різниця лише в тому, що необхідно приділити особливу увагу очищенню області біля імплантату. Це є ефективною профілактикою периімплантиту та інших запальних захворювань ротової порожнини.

Догляд за імплантами при знімному протезі

  1. Зняти протез; внутрішній бік почистити звичайною зубною щіткою та пастою, ретельно промити протез водою.
  2. Опустити протез у спеціальний антибактеріальний розчин на кілька хвилин (відповідно до інструкції препарату).
  3. За допомогою м’якої зубної щітки та зубної нитки почистити ясна та абатменти (металеві циліндри на поверхні імплантату, на які кріпиться ваш протез).

Інструменти для догляду за імплантами

Серед стоматологічних товарів ви можете знайти багато зручних інструментів, які полегшать догляд за ротовою порожниною. Наприклад, щітка. Цей, простий на перший погляд, інструмент має тепер безліч варіацій, підлаштованих під будь-які потреби:

  • пучкові щітки;
  • міжзубні щітки (міжпроксимальні йоржики);
  • кутові щітки;
  • щітки з вузькою голівкою.

Крім того, є кілька видів зубної нитки. Один із них отримав назву Super Floss. Ця нитка призначена для очищення мостоподібних протезів та широких міжзубних проміжків. Її відмінність від звичайної нитки (флос) полягає в конструкції з трьох компонентів: тонкої нитки, жорсткого тримача і губчастого волокна. Губчасте волокно, проходячи між зубами, м’яко очищає від нальоту частину зуба, що знаходиться нижче лінії ясен. А жорсткий тримач дуже зручний, якщо ви хочете почистити область під знімним протезом, не знімаючи його.

Ще один винахід 21 століття для догляду за зубами та яснами – оральні іригатори. Це невеликі пристрої, що створюють під тиском тонкий струмінь води, за допомогою якого легко промивати простір між зубами та яснами.

Будьте впевнені, при регулярному та якісному очищенні імпланти прослужать вам все життя.