Пластичний хірург — це лікар, який змінює або відновлює певні частини тіла. Показання до втручання можуть бути медичними або косметичними. Хай там як, коли ви наважились на такого роду маніпуляції, постає питання про вибір клініки та спеціаліста. Розказуємо, на що звернути увагу, аби результат не розчарував.

Тонкощі вибору: як зрозуміти, що пластичному хірургу можна довіряти

Пропонуємо розглянути питання на конкретному прикладі. Столична пластична хірургія Docber Clinic надає кваліфіковані послуги з пластики тіла та обличчя, у клініці точно знають, які проблеми можна вирішити за допомогою косметології, а коли без хірургічного втручання не вдасться обійтися. На сайті наведений перелік послуг:

  • пластика обличчя (омолоджувальні процедури, схуднення, корекція пропорцій — різні види блефаропластики, ліфтинг обличчя та шиї, ліпосакція та ліпофілінг тощо);
  • пластика тіла (процедури для покращення силуету та пропорцій — збільшення або зменшення грудей, підтяжка, корекція живота, талії, сідниць, пластика кінцівок).

Крім того, Docber Clinic надає суто косметологічні послуги: безопераційна пластика губ, контурна пластика обличчя, підтяжка нитками, ботулінотерапія тощо.

Треба розібратися, чому варто записатися на прийом саме сюди. Найважливіші фактори, на які необхідно звернути увагу, наведені нижче:

  1. Освіта, кваліфікація та досвід хірурга. У клініці працює Березовський Дмитро Сергійович — сертифікований фахівець із більше ніж 5-річним досвідом роботи в ін’єкційній косметології та пластичній хірургії. Це достатній стаж для того, аби пацієнти могли забути про побоювання й повністю довіряти лікарю. Уся інформація про навчання, практику й підвищення кваліфікації знаходиться у вільному доступі, на сайті клініки.
  2. Портфоліо. Хіба може бути щось переконливіше для демонстрації професіоналізму? Лише результати роботи та реальні відгуки пацієнтів. На сайті Docber Clinic до перегляду доступні знімки «до» та «після», більше інформації можна дізнатися під час спілкування з хірургом.
  3. Особистість лікаря. На відміну від тих, хто прагне отримати якомога більшу вигоду від кожного пацієнта, Дмитро Березовський виступає проти будь-яких втручань, якщо показань для цього замало. Часто виявляється, що пацієнти, які прийшли з однією проблемою, потребують зовсім інших процедур або взагалі обходяться без пластики.

Познайомитися з фахівцем можна онлайн. Завантажте фото, щоб отримати експертну оцінку щодо вашої проблеми, або запишіться на офлайн-зустріч. Це не потребує багато часу, зате відчуєте, чи «ваша» людина.

Як підготуватись до зустрічі

Перш ніж вирушати на прийом, не полініться скласти список питань, які вас турбують. Не думайте про те, що вони можуть бути дивними чи наївними, — кваліфіковані фахівці детально про все розповідають, пояснюють пацієнтам незрозумілі речі. Усе ж таки не кожен день ви наважуєтесь на серйозне втручання.

Під час зустрічі не тільки поговоріть про свою проблему та попросіть показати фото аналогічних робіт, але й узгодьте всі фінансові питання. Як правило, операція під наркозом коштує дорожче, ніж із місцевою анестезією.

Пам’ятайте: справді хороший лікар ніколи не буде тиснути на пацієнта, нав’язувати йому свою волю й давати зайві обіцянки. «Усе буде класно, оплачуйте рахунок скоріше!» — банальна маніпуляція. Справжній фахівець запропонує альтернативні варіанти вирішення питання (якщо вони є), перевірить наявність протипоказань, призначить обстеження та аналізи, а також розповість, як проходитиме маніпуляція, що він зробить у разі виникнення ускладнень.