Якщо людина вирішила повернути собі гарний зір, першим кроком до виконання цього бажання має стати пошук відповідної офтальмологічної клініки. Це дуже відповідальний крок, адже власний зір можна довірити справжнім професіоналам. Тому краще не покладатися лише на інтуїцію, не довіряти нагоді, не розраховувати на поради друзів і «бувалих».

Для прикладу, якщо ви шукаєте офтальмологічну клініку у Києві, радимо звернутися в центр “VISIOBUD”, який добре зарокомендував себе у цій сфері послуг. Саме тут ви знайдете кваліфікований персонал, передове устаткування та приємні ціни. Більше детальної інформації ви можете дізнатися на сайті https://www.visiobud.com/. А у цій статті ми поговоримо про те, на що звернути свою увагу при виборі офтальмологічної клініки.

Збір повної інформації

Першим кроком збору інформації про клініку є запит у пошукових системах інтернету, адже наданням офтальмологічних послуг займається чимало медичних центрів. Проте, насправді виявляється, що офтальмологія – зовсім не основний напрямок діяльності багатьох з них. Тому перевагу краще віддати спеціалізованій офтальмологічній установі. До речі, список таких установ буде не такий вже й великий.

Дані про наявність ліцензії

Ліцензія на надання медичних офтальмологічних послуг – гарантія якості лікування. У більшості офтальмологічних центрів номер ліцензії зазначається у стандартному договорі з пацієнтом на виконання тієї чи іншої процедури.

Сайт клініки

Обов’язково заглянути на сайт клініки та почитати відгуки пацієнтів, якщо такі є. Уважно вивчити зміст сайту, звернути увагу на інформацію про наявне обладнання та застосовувані методики лікування. Не упустити відомості про працюючих фахівців, їх професійний досвід та навички. Вивчити історію клініки, тривалість роботи на ринку офтальмологічних послуг. Буде плюсом, якщо на сайті є опція запису на прийом до фахівця online. Це дуже зручно і говорить про прихильність адміністрації до сучасних технологій.

Дзвінок у клініку

Телефонна розмова з адміністратором клініки допоможе з’ясувати умови очного прийому спеціалістом. Якщо запис ведеться на конкретний час, то чекати в черзі не доведеться і лікар буде зайнятий тільки вашою проблемою. Краще, якщо час прийому буде підібраний, виходячи з розкладу вашого робочого дня. Також варто звернути увагу на повноту отриманої інформації щодо обсягу послуг, їх вартості, можливості отримати знижку. Обов’язково запитайте про можливість пройти всі діагностичні процедури в одному місці не витрачаючи час на ходіння по різних медичних центрах (наприклад, якщо відсутня лабораторія).

Проведення діагностики

Технічне оснащення гарної клініки не обмежується таблицею для перевірки зору та парою-трійкою діагностичних апаратів. Загальна діагностика зорової системи повинна включати мінімум 10 досліджень і тестів. Правильно, якщо вони будуть виконуватися на сучасних комп’ютеризованих пристроях. Крім того, обов’язковою є інспекція очного дна з розширеною зіницею. Взагалі, сучасні діагностичні комплекси мають можливість виконувати перевірку зору не менше ніж за 100 тестовими дослідженнями для визначення необхідних параметрів очних структур кожного пацієнта.

Консультативний прийом

Записавшись на консультацію до фахівця не потрібно соромитися ставити будь-які питання, що цікавлять вас по темі. Варто запитати про стаж та досвід лікаря, поцікавитися річною хірургічною активністю клініки. Не завадить дізнатися, на якому обладнанні виконуються операції та рік його випуску. Якщо для відновлення зору показана операція, обов’язково запитати, якою методикою вона виконуватиметься і послухати її покрокову інтерпретацію. Варто зупинитися на офтальмохірургі, який володіє не однією методикою оперативного втручання, а кількома різними, і попросити його довести, яка з методик підійде саме вам. Хороший лікар дохідливо пояснить, чому він пропонує саме цю процедуру, опираючись на дані досліджень вашої системи зору, з урахуванням віку та способу життя.

Думка з боку

Потрапивши до фахівця клініки на консультаційний премій зовсім не варто думати, що тепер лікування обов’язково проходити у нього. Якщо є можливість, можна проконсультуватися з іншим лікарем. Адже практика «другої думки» є нормальним явищем у всьому світі.

Наважившись на відновлення зору на лазерну корекцію чи операцію, головне, що повинен відчувати пацієнт, це повна довіра до хірурга. Дуже важливо, щоб лікар не викликав занепокоєння чи страху. Також важливо, щоб і клініка викликала позитивні емоції. Тому прислухайтеся до своїх відчуттів, проаналізуйте отриману інформацію і сміливо робіть вибір.