Морепродукти смачні та містять багато необхідних нашому організму мікроелементів: цинк, кальцій, фосфор, залізо, мідь, йод. Але не всі дари моря приносять користь. вони повинні бути свіжими, інакше людина, наївшись їх, ризикує опинитися в лікарні з важким харчовим отруєнням.

Купуємо мідії

Вибрати морепродукти в києві високої якості нескладно, якщо дотримуватися певних правил. Наприклад, купуючи мідії, віддавайте перевагу тільки свіжій чи варено-мороженій продукції. Переконайтеся, що раковини мають одинаковий колір, щільно закриті та пахнуть морем. Не беріть мідії, що здаються важчими за інших: вони просто набрали в себе пісок. Перш ніж готувати мідії, ретельно промийте їх під краном, щоб очистити від водоростей. Якщо продукція у тріщинах, значить їсти її не варто.

Кілька слів про восьминога

Восьминоги продаються цілком у свіжому або замороженому вигляді. Перевірте, чи їхні тушки мають світло-сірий або кремовий однорідний колір. Вони мають бути еластичними, але не такими м’якими, як гума чи силікон.

Пошуки свіжих креветок

Як і будь-які інші якісні морепродукти, креветки мають пахнути морем. Їх панцир має бути гладким, без горбків і чорних чи жовтих плям. Дрібні атлантичні креветки прийнято заморожувати, а не охолоджувати. Купуючи їх, завжди звертайте увагу на хвіст – він повинен бути згорнутий кільцем. Якщо хвіст прямий, це означає, що креветки заморозили після того, як вони довго лежали і встигли зіпсуватися.

Кальмари

Кальмарів найкраще купувати в крижаному глазуруванні, проте на них не повинно бути багато льоду. Якісна глазур завжди тонка та рівна. Не беріть кальмари в каламутному, жовтому льоді, напханому хімією. Вони не мають вираженого смаку і навряд чи можуть вважатися корисними.

Риба

Ви ніколи не помилитеся з вибором риби, якщо купите її живою. Не знайшли магазин зі спеціальним акваріумом? Тоді при огляді риби, що лежить на прилавках, переконайтеся, що її зябра мають яскраво-червоний колір ( у деяких порід зябра темно-червоні). Якщо риба неприємно пахне, а зябра посіріли, не купуйте такий продукт.

Найскладніше проконтролювати свіжість рибного філе. Щоб не бути ошуканим, краще брати цілу рибу і робити філе самостійно. Але, якщо ви вирішили взяти готове філе, оцініть його на вигляд і запах. Якісний продукт  має бути пружним та пахнути морем, а не гниллю.