Потреба в медичному обстеженні супроводжує людину все життя. Навіть за відсутності скарг та хронічних захворювань варто здавати аналізи, що дозволить запобігти розвитку багатьох небезпечних хвороб та виявити ранній розвиток патологічного процесу. Тільки в цьому разі зможете зберегти здоров’я, своєчасно дізнатися про інфекційні хвороби та запалення, інші патології та вторинні ускладнення. Лабораторія в Києві https://diagen.com.ua/uk/ попіклується про те, щоб результати аналізів були якісними і виконаними на професійному рівні.

Як вибрати лабораторію: 5 головних критеріїв

Для отримання об’єктивної інформації використовуйте можливості сучасного центру. Щоб його правильно вибрати, керуйтеся 5 головними правилами.

1. Визначте мету

Якщо знаєте точно свій діагноз, але необхідна додаткова інформація про перебіг хвороби, реакції організму на лікування, підбирайте лабораторію, яка зможе провести ряд вузькопрофільних аналізів. Для профілактики, оцінки стану здоров’я часто достатньо інформації із загальних аналізів.

2. Оцініть спектр послуг та матеріально-технічну базу

Сучасна лабораторія володіє всім необхідним набором обладнання та пристроїв (ламінарні системи, гомогенізатори, аналізатори, центрифуги, інкубатори, холодильне обладнання, лічильники клітин та ін.), які дозволяють проводити всебічне обстеження в мінімальні терміни.

Далеко не всі лабораторії зможуть провести генетичне тестування, що теж варто враховувати. Саме таке дослідження підтверджує або спростовує діагноз, дає точну оцінку стану вашого організму, дає можливість проаналізувати ефективність проведеного лікування.

3. Вивчіть сайт

Усі сучасні лабораторії надають інформацію про свою діяльність на офіційному ресурсі. Дослідіть сайт, щоб дізнатися:

  • спектр послуг;
  • розташування та графік роботи;
  • спосіб отримання результатів досліджень (важливо, щоб їх можна було отримати онлайн).

За необхідності використовуйте форму зворотного зв’язку, щоб звернутися до консультантів та отримати відповіді на питання. Деякі з них повинні бути зібрані в розділі «Питання-відповідь», призначеному для клієнтів.

4. Дізнайтесь про вартість послуг та оцініть їхню якість

Нерідко саме ціни залишаються основним мірилом, однак не зосереджуйтеся тільки на вартості — необхідно також оцінити якість послуг, що надаються. Важливіше отримати точний результат досліджень, який не буде викликати сумнівів та дасть можливість вашому лікарю призначити правильне лікування (у разі необхідності).

5. Перегляньте відгуки

Пошукайте відгуки в мережі або прямо на сайті лабораторії, щоб дізнатися особливості роботи центру, якість досліджень. Клієнти розповідають про характер та час проведення досліджень, дають підказки, які ніколи не бувають зайвими.

Використовуйте ці рекомендації, щоб знайти кращу лабораторію Києва.