Мастопатія – це стан, при якому тканина молочної залози починає патологічно розростатися і виникають вузли. При цьому груди можуть хворіти, іноді виділяти молозиво. Причина мастопатії – гормональний дисбаланс: надлишок естрогенів при нестачі прогестерону. Підвищені естрогени змушують тканину молочної залози розростатися, а протоки – розширюватися. Іноді причиною мастопатії може бути надлишок пролактину – гормону, який безпосередньо регулює лактацію і стан молочних залоз.

Мастопатія досить неприємне захворювання, що вимагає негайного лікування. Зараз доступні різноманітні препарати, але особливу ефективність демонструє Мастодинон. Він дозволяє швидко зупинити розростання тканин, прибрати неприємні відчуття, скоротити набряклість. Цей препарат може прийматися і в якості профілактики, щоб запобігти захворюванню ще на стадії формування. Детальніше про цей лікарський засіб можна прочитати за посиланням https://bionorica.ua/produkte/ginekologija/mastodinon/formy-mastodinon/mastodinon-kapli/.

Якими перевагами володіє Мастодинон

Даний препарат розроблений і випускається відомою німецькою компанією Біонорика. Вона є лідером у виготовленні фітопрепаратів. Головна особливість препарату – це унікальна формула фитопрепарата Мастодинон. У його складі виключно натуральні компоненти і повна відсутність будь-яких синтетичних гормонів. При цьому препарат ефективно впливає на причину, що призвела до появи новоутворень:

  • м’яко приводить в норму загальний гормональний фон,
  • прибирає неприємні відчуття,
  • повністю запобігає подальшому розвитку новоутворення,
  • відновлює загальний психологічний стан.

Саме через ці якості фахівці радять приймати препарат під час комплексної терапії.

Склад

Препарат містить витяжки з ряду рослин, що мають позитивний вплив на загальний гормональний фон. Більше того, певні інгредієнти знижують секрецію, вироблення певних гормонів і підсилюють роботу імунітету. Найбільш важливу роль грають такі інгредієнти:

  • Лілія,
  • Ірис,
  • Ігнація,
  • Цикламен,
  • Прутняк.

Випускається препарат у формі таблеток і крапель. Причому в таблетках присутні додаткові інгредієнти для забезпечення однорідної маси і швидкого засвоєння необхідних речовин.

У краплях додатково використовується етиловий спирт. Він істотно збільшує проникаючі якості і сприяє тривалому зберіганню препарату. Схема прийому розписана в інструкції або можна проконсультуватися з лікарем.