Контактні лінзи – це медичний виріб, схвалений і регульований Управлінням з контролю за продуктами харчування і лікарськими засобами США (FDA), тому з ними потрібно поводитись обережно. Усі необхідні засоби по догляду за лінзами ви можете купити на сайті https://glazok.net.ua/. А нижче викладені короткі відомості про правила догляду за контактними лінзами, що дозволяють забезпечити їх оптимальний термін придатності.

Дотримуватися графіка заміни лінз.

Не можна носити лінзи три тижні, якщо їх необхідно змінити через два. Не можна ризикувати. Контактні лінзи виготовляються з різних матеріалів для різних цілей. Вони схвалені FDA стосовно кожної окремої ситуації.

Контактні лінзи: Поводитися з обережністю!

Одноразові, м’які контактні лінзи можуть рватися. Будьте обережні. Якщо вони зіпсувалися, їх слід викинути. Крім того, не можна торкатися лінз нігтями. Вони не тільки можуть подряпати поверхню, але і внести різноманітні бактерії.

Не можна нікому давати свої контактні лінзи

Це залежить не тільки від того, що можна передати бактерії від людини до людини, контактні лінзи також підходять для ваших очей і прописані тільки вам.

Завжди використовувати свіжий розчин для очищення контактних лінз

Не можна мити лінзи водопровідною водою. У водопровідній воді можуть міститися хвороботворні мікроби, та бактерії, що викликають інфекцію.

Не можна облизувати контактні лінзи. У роті можуть міститися різні бактерії. Попри те, що багато з них корисні для вашої системи травлення, вони є небезпечними для очей.

Протирайте і обполіскуйте

За допомогою подушечок пальців протирайте контактні лінзи в чистому розчині протягом 5-20 секунд, потім ретельно промийте в свіжому розчині. Дослідження показали, що очищення з ополіскуванням – це найкращий спосіб тримати контактні лінзи в чистоті.

Тримайте в чистоті свої контактні лінзи

Промивайте контейнер кожного разу після використання, а потім покладіть його догори дном в сухому і чистому місці. Американська асоціація оптометристів рекомендує міняти контейнер контактних лінз кожні три місяці.

Не можна спати в контактних лінзах, не призначених для пролонгованого носіння

Контактні лінзи пролонгованого носіння виготовлені з використанням особливої ​​технології, що дозволяє лінзі пропускати більше кисню до очей. Коли ви спите і очі закриті звичайні контактні лінзи не пропускають достатню кількість кисню до ока.

Це може привести до виникнення інфекцій, виразок, і вростання кровоносних судин в рогівку. Так виникають інфекції, виразки, і відбувається вростання кровоносних судин в рогівку.

Прочитайте і чітко дотримуйтесь інструкції

Чітко дотримуйтесь інструкцій вашого лікаря-офтальмолога, рекомендацій на вкладиші упаковки контактних лінз або інструкції, яку ви отримуєте разом з упаковкою в салоні оптики, а також інструкції розчину і контейнеру для очищення. Всі ці кроки входять в поняття належного поводження з контактними лінзами і супутньої продукції, які допоможуть зберегти здоров’я очей.