У терміні «спортивне харчування» були об’єднані спеціальні концентрати та препарати, які розроблені спеціально для спортсменів, які віддають перевагу силовим видам спорту. Купити спортивне харчування можна за посиланням xn--80adjblcb0bdddhgimth.in.ua. Для атлетів-новачків спортивне харчування сприяє підвищенню таких показників, як витривалість, сила і м’язова маса.

Таким чином, між спортивним харчуванням для новачків і вже більш досвідчених атлетів існують суттєві відмінності. Основна відмінність спортивного харчування – його концентрованість. Зокрема мова йде про властивості, які сприяють прискореному і цілковитому засвоєнню в організмі. В такому випадку, людському організму не доводиться додатково витрачати енергію на перетравлення.

Як відшкодувати витрачену енергію

Під час високих навантажень і інтенсивних тренувань атлети потребують набагато більшої кількості енергії. Звичайний харчовий раціон просто не в змозі надати потрібну кількість енергії для того, щоб був помітний прогрес в пауерліфтингу та бодібілдингу. Отже, необхідне ще одне джерело калорій і інших будівельних речовин для м’язів.

Варто також звернути увагу на той факт, що спортивне харчування є добавкою до основного поживного раціону. Це означає, що без правильного харчування добавки не дадуть ніякого результату. Важливо знайти баланс між графіком тренувань, прийомами їжі і спортивними добавками. Все добре в міру. Хороший тренер з бодібілдингу дасть пораду, які препарати безпечні. Також можна уважно прочитати описи на сайті та добре обдумати доцільність і необхідність тих чи інших добавок.

Чи безпечне спортивне харчування?

Більшості початківців атлетів доводиться з особливою настороженістю ставитися до спортивного харчування, оскільки незначні знання в даній області змушують плутати таке харчування з фармацевтичними препаратами. Але насправді спортивне харчування не повинно виникати жодних побоювань, адже абсолютно всі концентрати і добавки в своєму складі мають натуральні речовини, які не приносять шкоди людському організму. Єдиний нюанс – це коректне зберігання і вживання даних добавок.

Чи можна отримати потрібну кількість білків зі звичайної їжі?

Одна склянка білково-вуглеводної суміші володіє більш високою калорійною цінністю, аніж тарілка картоплі і м’яса. Отже, комбінування харчових добавок зі звичайним раціоном може значно посприяти прогресу новачка в своїй справі. Також в цьому випадку не варто забувати про спеціальні спортивні дієти і регулярні тренування.

Все існуюче спортивне харчування можна поділити на види. Таким чином, нижче представлені різновиди харчових спортивних добавок, які необхідні спортсменам:

  • Гейнер. Гейнерами називаються білково-вуглеводні суміші, які допоможуть збільшити масу тіла і швидко заповнити енергетичні витрати. Саме завдяки гейнерам початківці спортсмени домагаються істотних збільшень у власних силових показниках.
  • Креатин. Моногідрат креатин є азотовмісною кислотою, яка бере участь в енергетичних і метаболічних процесах нервових і м’язових клітин. Завдяки креатину можна домогтися вивільнення значної кількості енергії за короткий термін.
  • BCAА. Амінокислоти є будівельним матеріалом, які сприяють формуванню білкових молекул в організмі. Без участі амінокислот просто неможливо домогтися приросту маси. Основна роль відводиться трьом амінокислотам – лейцину, валіну і ізолейцину, які також відомі як BCAA.
  • Сироваткові протеїнові комплекси.
  • Вітамінно-мінеральні добавки.