Контактні лінзи, як сучасний спосіб корекції зору, мають ряд переваг. Вони відмінно справляються зі своїм ключовим завданням, підвищуючи гостроту зору і створюючи своєму власникові яскраву і чітку картинку; зручні у використанні, не особливо вибагливі і досить вигідні. Тож не дивно, що більшість людей, що скаржаться на порушення зору, віддають перевагу саме цим виробам. Якщо ви хочете придбати якісні контактні лінзи, завітайте на сайт https://grandoptica.com.ua/ru/products/lenses. А тим, хто вперше вирішив спробувати замінити окуляри, необхідно знати як підібрати контактні лінзи. У цій статті ми докладніше розповімо про це.

Як вибрати контактні лінзи?

Підбір контактних лінз повністю лежить на плечах офтальмолога. Необхідно пройти обстеження, на основі якого лікар випише рецепт виробів, які максимально підходять під ваш індивідуальний випадок.

Рішення самостійно підібрати вироби на основі своїх знань, використовуваних раніше для покупки оптики, може викликати серйозні проблеми. Як мінімум, можна підібрати неправильну модель і витратити гроші даремно. Гірше, якщо неправильно підібраний виріб завдасть шкоди очам і здоров’ю, викликавши погіршення зору, різні запальні процеси, патологічні захворювання і т.д. Навіть знаючи індивідуальну форму очей, цього недостатньо для підбору оптимальних контактних лінз. Адже виробники не вказують товщину матеріалу, технологічні особливості виготовлення, методи обробки країв і інші параметри, які також можуть впливати на зручність носіння виробів. Тому дві моделі, що володіють однаковим радіусом кривизни і діаметром, можуть відрізнятися одна від одної через свої особливості. При цьому одна модель може бути зручна для вас, а інша викликати больові відчуття. Ось чому вкрай важливо пройти ряд обстежень і довірити вибір виробів досвідченому лікарю.

Як відбувається обстеження для вибору контактних засобів корекції?

Щоб вибрати кращі контактні лінзи, необхідно пройти повне обстеження в офтальмологічному кабінеті. Воно відбувається в кілька етапів і дозволяє точно визначити яка модель виробу, так і яка їх сила і кривизна краще підійде, як вона буде впливати на зір і наскільки зручно буде “сидіти” на очах.

На першому етапі лікар проводить опитування пацієнта. Його мета – виявити яке завдання повинні вирішувати контактні лінзи, які присутні патології у людини, який вона веде спосіб життя, чи є у неї шкідливі звички, особливості роботи і особисті переваги, які можуть позначитися на зручності носіння засобів.

Після цього проводиться інструментальна діагностика, в ході якої виконується комп’ютерне обстеження рогівки, очного дна, оцінюється кривизна поверхні рогівки, стан відрізка ока, визначається гострота зору. Далі лікар оцінює особливість очей і їхньої будови, щільність повіки, розмір, будову і розташування судин, склад сльози і її кількість. Тільки після того як буде проведено комплексне обстеження, лікар може підібрати кращі контактні лінзи або виписати на них рецепт, порекомендувавши вироби з оптимальними для вас характеристиками.

Які лінзи краще вибирати?

Моделі контактних лінз повинні повністю відповідати рекомендаціям лікаря. Також слід враховувати м’якість виробу, його здатність вбирати і утримувати вологу, пропускати крізь себе кисень. В якості перших лінз оптимальним варіантом будуть високогідрофільні лінзи, але тільки за умови, що їх характеристики збігаються з тими, які були вказані офтальмологом.

Не менш важливим є догляд за лінзами. Якщо ви новачок, то рекомендується починати носіння виробів з щоденних моделей, які носяться протягом дня, а на ранок змінюються на нові. Коли очі звикнуть до нових відчуттів, ви можете переходити на вироби з іншим режимом носіння, не забуваючи за ними доглядати. Про засади догляду також повинен вас проконсультувати лікар, порекомендувавши спеціальні засоби.

Пам’ятайте, тільки звернення до лікаря і вибір якісних виробів гарантує вам поліпшення зору і комфорт носіння.