Намет – казкове рішення для весілля або банкету. Все більше заходів організовується на природі, на відкритому повітрі, на території підприємств і приватних будинків. Створюються різні за характеристиками моделі наметів, з яких кожен вибирає те, що потрібно саме йому в конкретній ситуації. Для прикладу орендувати купольний намет можна за посиланням https://shary-shatry.com.ua/.

Одну і ту ж конструкцію різні виробники називають як тентом, так і наметом. Скоріш, це тенденція – називати наметами всі конструкції, в основі яких лежить металевий каркас обтягнутий тканиною з ПВХ або іншого матеріалу. Для зручності тентом ми будемо називати саму тканину, яка покриває каркас.

Виїзний намет для весілля і весільної церемонії

Поширена конструкція. Всі намети продаються в розібраному вигляді. Після складання і проведення банкету вони розбираються, складаються і перевозяться в інше місце для зберігання або проведення нового заходу. До того ж, це найменш дорогий варіант намету.

На випадок дощу або вітру бічні стінки будь-якого збірного намету закриваються ПВХ матеріалом, який пропускає світло і виконуються зі скляних панелей, полікарбонату, непрозорого пластику.

Збірні намети дають багато простору – висота входу 2,5-3 м, всередині висота даху до 7 м. Намети можуть бути відкритими і закритими. У першому випадку бічні стінки зазвичай знімаються для зручності переміщення гостей. Це також вирішує питання кондиціонування повітря. Літні і зимові розбірні намети відрізняються щільністю тенту, потужністю конструкції.

Порада: при плануванні заходу враховуйте, що на 1 людину потрібно 2 кв.м площі якщо це банкет, при фуршеті – 1 кв.м. Так, в намет 10х10 м сядуть 50 осіб, хоча поміститися можуть і 100 чоловік.

Варіантів розбірних моделей наметів багато, вони відрізняються розміром і конструкцією даху:

  • 4-х скатна – для прямокутних довжиною до 10 м,
  • 2-х скатна – для прямокутних від 10 м завдовжки,
  • пірамідальна – для квадратних до 10х10 м,
  • дах-пагода – для квадратних від 3х3 до 10х10 м,
  • шестигранна – для наметів відповідної форми.

Збірку намету легко проведуть кілька людей без застосування крана, тому популярні розміри – це середній 5х5 м, 5х10 м або 5х15 м – збирається за пару-трійку годин.

Усередині намету відсутні стовпи для підтримки даху, це дає додатковий простір і відчуття легкості. Встановлюється на траву, пісок, бетон, тобто фундамент не потрібний.

Каркас сучасних наметів виконується у вигляді труб з металу – сталі та алюмінію, що мають захисне покриття. Від корозії захищає порошкове фарбування, оцинковка. Каркас може бути виконаний з дерева – така конструкція буде виглядати привабливо і виграшно, при проведенні весілля.

До недоліків збірних наметів відносяться:

  • Сезонність. У холодну пору року проводити захід у відкритому наметі не зручно, так як необхідно виділити зону для гардеробу і вирішити питання з опаленням. Для вирішення питання використовуються калорифери, теплові гриби або теплові гармати.
  • Комахи. Для боротьби з ними доведеться використовувати ароматичні речовини, а також використовувати сітки.
  • Зручності. Доведеться додатково організувати мобільний туалет.
  • Монтаж аудіо-, світло-техніки. Відсутні вільні елементи, апаратуру доведеться розмістити на підлозі або здійснити монтаж додаткових конструкцій.
  • Електропостачання. Необхідно заздалегідь прорахувати необхідну потужність і кількість портативних генераторів енергії для освітлення, опалення та апаратури. Розмістити генератори потрібно так, щоб шум не заважав заходу.