Штори плісе – компактні та зручні, які можуть відкриватись вгору та вниз і контролюватись одним рухом, набувають популярності як у стильних сучасних дизайнерських рішеннях, так і у квартирах із класичним оздобленням. Компанія «Sunguard» пропонує для встановлення всі різновиди найпопулярніших моделей штор плісе. Переглянути запропоновані актуальні моделі можна за посиланням https://sunguard.com.ua/zhalyuzi/plise/. Тут можна оформити замовлення, дізнатись всі характеристики, а також отримати координати для консультацій із менеджерами.

В інтернет-магазині Sunguard також можна придбати вікна, двері та інші конструктивні елементи для упорядкування квартири чи приватного будинку. Спеціалісти компанії завжди на зв’язку із клієнтами та допоможуть у виборі конкретного різновиду дверей, вікон чи оздоблювальних матеріалів, компонентів інтер’єру:

  • жалюзі для всіх видів кімнат та конструктивного виконання;
  • штори-плісе;
  • ролети актуальних модифікацій та інше.

Та повернемось до теми нашої публікації і спробуємо зазначити найважливіші переваги штор плісе та їх основні корисні властивості.

Універсальність розташування

Перша і найважливіша перевага штор плісе – універсальність розташування. Тобто такі штори можна встановити на будь-яку металопластикову чи дерев’яну, металеву конструкцію вікна. Особливість конструкції полягає у тому, що вона не прив’язана до розташування матеріалу, який застосовується для класичної штори. У такій конструкції потрібно виконати головну умову – розміщення штори у вертикальному положенні. Для штори плісе не має значення де буде розташоване вікно, яка його конструкція та чи матиме воно строго вертикальну орієнтацію.

Вікно під кутом у мансарді – не проблема!

Дуже часто мансардові вікна або вікна, які зроблені у певних частинах старовинного Львова та інших містах, розташовані під кутом. Для звичайної штори – це непереборна перешкода, але тільки не для штори плісе, яка має чітку фіксацію та пересування із повністю контрольованим відхиленням. Тому встановити такі штори можна у вікнах будь-якої конфігурації, як і в будинках із нетиповою забудовою та формою.

Коли не хочеться загромаджувати простір

Якщо квартира невелика, а кухня чи, наприклад спальна кімната не набагато більша, тоді кращим варіантом для збереження кожного сантиметру корисної площі та створення візуального відкритого простору стане встановлення на вікна штор плісе.

Таким чином класичні штори, які б відібрали мінімум 30-40 см простору від вікна, не створюють таких перепон у користуванні. Так можна збалансувати елементи у дизайні кімнат і використати площу максимально корисно для користувача, не завантажуючи її надмірно непотрібними, «важкими» елементами, як, наприклад звичайні штори та їх фурнітурні елементи.

Штори плісе на першому поверсі – порятунок для сонячного світла

Якщо на першому поверсі у квартирі є бажання забезпечити себе променями сонячного світла, тоді штори плісе найкраще підійдуть для такого завдання. Адже вони можуть закриватись лише на нижній частині. Таким чином з вулиці не буде помітно дії власника квартири, але верх вікна пропускатиме світло. А це – корисна опція для здоров’я людини і для забезпечення природного освітлення приміщення для ефективного відпочинку у вітальні або для роботи на кухні.

Просте прибирання і мінімум пилу

У більшості випадків для штор плісе застосовують міцні, стійкі до сонячних променів та вологи, матеріали. Саме тому для того, щоб зняти з таких штор пил і прибрати бруд, достатньо провести просте вологе прибирання. Таке прибирання можна реалізувати за допомогою звичайних миючих засобів. Крім того, якщо говорити про класичні тканинні штори, то мова йде і про те, що вони набирають чимало пилу, який вивести простим пилососом чи постійним прибиранням у кімнаті, неможливо. Для того, щоб прибрати цей пил, треба лише знімати штори та чистити їх, що не завжди зручно і є витратним процесом. Тому просте прибирання кімнати та наявність мінімуму шкідливого для людини пилу можна забезпечити саме зі шторами плісе, що мають вологостійку та міцну поверхню.

Підсумовуючи зазначимо, що штори плісе виглядають стильно. Вони дуже зручні у використанні та універсальні у застосуванні. Крім того, їх можна розташувати та застосовувати у практично будь-якій за конструкцією, квартирі. Оптимальна ціна, можливість підтримувати необхідний рівень приватності квартирного простору – це все корисні характеристики штор плісе.