Не встигло на дворі потепліти, як у дворах і парках з’явилося чимало дітлахів, які катаються на самокатах. Навіть в епоху гаджетів діти люблять проводити час на свіжому повітрі. Просто їх потрібно зацікавити, не відмовляти їм у захопленнях, що приносять користь.

Пропонуємо до вашої уваги 7 причин, чому дитині потрібно купити самокат, якщо вона його просить.

Можливість завести нові знайомства

Сьогодні багато дітей різного віку мають самокати. Навіть якщо ваша дитина сором’язлива, таке хобі допоможе їй знайти нових друзів. Адже під час захопливих прогулянок знайомства відбуваються самі собою.

Подолання відчуття самотності

З таким напарником, як самокат, дитині ніколи не буде сумно. Вона не почуватиметься самотньо, якщо батьки на роботі, а друзі на певний час виїхали з міста.

Нові навички

Самокат може стати для дитини першим власним засобом пересування. Отже, малюк отримає нові знання, практичні навички.

Навіть катаючись на дитячому майданчику, де багато подібних водіїв та пішоходів, потрібно знати елементарні правила дорожнього руху. Після купівлі самоката дитині дошкільного або молодшого шкільного віку потрібно буде розповісти, як правильно паркувати дитячі самокати, доглядати за ними та зберігати.

Як правило, у такому віці дітлахи із задоволенням підкачують колеса, затягують гвинтики, перевіряють гальма разом із батьками. Згодом вони зможуть робити це самі.

Просте навчання їзді

Діти вчаться пересуватися на самокаті навіть швидше, ніж дорослі. Усе, що потрібно:

  • обома руками триматися за кермо;
  • однією ногою стояти на платформі, зберігаючи рівновагу, а іншою — періодично відштовхуватися від дорожнього покриття.

Якщо попереду погана дорога або якась перепона, потрібно завчасно зіскочити з підніжки й подолати цей відрізок пішки.

Розминка для тіла

Заняття спортом не кожному до смаку. Але катаючись на самокаті, малеча непомітно для себе розімне все тіло. Адже під час подібних прогулянок добре пропрацьовуються м’язи ніг, рук, спини, черевного преса.

Тривалий рух допомагає краще відчути своє тіло. Прогулянки на свіжому повітрі дарують психічну рівновагу, позитивно позначаються на апетиті.

Зручний транспортний засіб

Дитина із задоволенням проїдеться на самокаті до школи, дитячого садка. Отже, вам не доведеться тягти її туди за руку. Якщо купити самокати й іншим членам родини, у вільний час можна буде здійснювати вилазки на природу без допомоги міського транспорту, тягучок на дорогах. Ознайомитися з моделями засобів пересування та їхніми характеристиками можна в каталозі магазину Allo.

Портативність і зручність у використанні

Дитячий самокат має невелику вагу та габарити. Тому перенесення його через перепони, підйом на потрібний поверх не буде проблемою. Засіб можна переносити в руках. Він без проблем розміщується в коридорі, на балконі, горищі. Для перевезення самокат можна покласти в багажник і навіть зайти з ним до громадського транспорту.

Для максимальної зручності користувача варто звернути увагу на моделі, оснащені невеликими кошиками. У них дитина може покласти рюкзак, сумку, іграшку, пляшку з водою, які знадобляться під час прогулянки або мініподорожі.