Як захиститися від сонця та забезпечити комфорт? Для такої мети чудово підходять тканинні ролети. Це штори, які складаються з трубчастого валу та полотна, яке піднімається та опускається. Такі конструкції підходять для облаштування комерційних та житлових приміщень. Для них характерна практичність та простота в експлуатації. Світлозахисні системи виготовляються з різних видів тканин, що відрізняються не лише властивостями, а й кольором. Тому можна знайти рулонні штори для кожного приміщення з урахуванням особливостей інтер’єру.

Види тканинних ролет

У продажу представлено два види систем. Розглянемо їх докладніше:

  • відкритий тип – прості системи. Полотно акуратно згортається у рулон за допомогою надійного механізму;
  • закритий тип – конструкції, у яких додатково використовується короб. Такий елемент виконує захисну функцію. Полотно намотується на вал, розміщений у коробі.

Тканинні ролети на вікна – штори, які не лише ефектно виглядають, а й захищають від сонячних променів. Для керування полотном використовується ланцюжок або електропривід. Перший варіант дешевший. Вартість рулонних штор, укомплектованих електроприводом, дорожча, але й керувати ними зручніше. Полотно опускається та піднімається за допомогою пульта. Також його можна зафіксувати у будь-якому положенні.

Особливості рулонних штор

Обираючи сонцезахисні системи, зверніть увагу на тканинні ролети. Це сучасне рішення, яке використовується для оформлення вікон. До його переваг можна віднести:

  • оригінальність – рулонні штори гарно виглядають і вносять в інтер’єр затишок та особливий шарм. Вироби зберігають первісний вигляд тривалий час;
  • зносостійкість матеріалів – використовуються тканини, оброблені спеціальними речовинами. Таким чином покращуються їхні експлуатаційні властивості. Тканина не притягує пил, не вигоряє на сонці та відрізняється стійкістю до зносу;
  • доступність – можна придбати тканинні ролети на вікна з ланцюжком або електроприводом, відкриту чи закриту систему;
  • легкий догляд – за допомогою м’якої щітки або пилососом з меблевою насадкою;
  • універсальність – сонцезахисні системи підходять для житлових та нежитлових приміщень.

Як обрати тканинні ролети?

Рулонні штори продаються в широкому асортименті. Якщо Ви не знаєте, чому віддати перевагу, керуйтеся головними критеріями пошуку. До них відносяться конструктивні особливості систем та спосіб управління. Також беруться до уваги особливості тканини: щільність та світлопропускна здатність.

Ще важливим є колір тканини. У цьому плані варіантів достатньо. Колір рулонних штор слід підбирати на підставі того, які відтінки переважають у приміщенні. Слід пам’ятати, що світлі відтінки сприяють візуальному розширенню простору. Тому такий варіант підходить для невеликих кімнат. Якщо потрібні яскраві акценти, купіть тканинні ролети рожевого або фіолетового кольору. Це кольори, які створюють чудовий настрій!