Стильна та якісна картина здатна стати центральним елементом інтер’єру. Вона допоможе правильно розставити акценти та розділити простір на функціональні зони, розповість про смаки та захоплення господаря. Грамотно підібрана картина на стіну пасує до будь-якого стилю – від стриманого мінімалізму або лофта до розкішного модерну чи затишного кантрі. Головне – вірно зорієнтуватися з розміром, кольоровою гамою та змістом полотен.

Картини для класичних інтер’єрів

Класика завжди виглядає респектабельно, вражаючи розкішшю та солідністю. Зазвичай це доречно для просторих приміщень у стриманих кольорах, з вишуканими меблями та текстилем. Обов’язковим атрибутом вважається картина на холсті. На сайтах інтернет-магазинів представлений великий асортимент полотен на різні тематики: https://art-holst.com.ua/. Вдалим варіантом стане зображення природи (море, ліс, гори), репродукції відомих художників, красиві квіти та рослини, квіткові натюрморти, картини з тваринами. Для класичного стилю краще обрати спокійну палітру кольорів, уникаючи занадто яскравих відтінків.

Майстерно виконаний портрет стане справжньою окрасою приміщення. До речі, він може бути як окремої людини, так і груповим. Сучасні технології дозволяють створювати портрети у стилі 18-го та 19-го століття, в образах відомих кіногероїв тощо. Поціновувачам шляхетності, безперечно, сподобається картина для вітальні з романтичним сюжетом – з чарівною леді або закоханою парою. Оригінальною «родзинкою» дизайну стануть полотна з мудрою цитатою, яка може стати своєрідним кредо вашої родини.

Картини для вітальні в сучасному стилі

З кожним роком стають все більш популярні наступні тематики: фентезі, арт, абстракція, сучасне місто, космос. Свіжо та креативно сприймаються портрети в стилі «аніме» або в образі відомих героїв серіалів чи коміксів. Одним з трендів є картина на холсті з картою України або дивовижної краси українськими містами, куточками рідної природи тощо. До речі, карта миру або патріотичний надпис теж б’є рекорди популярності. Якщо ви маєте власне уявлення про ідеальну картину для вітальні, на сайті «Арт-Холст» вам виготовлять замовлення протягом одного дня. Для мінімалістичних інтер’єрів краще придбати монохромне полотно, яке вдало впишеться в загальну атмосферу приміщення.

Цікавим дизайнерським прийомом є розміщення модульних картин на стіну. Такі зображення можуть складатися з 2-3-4 модулів, що створює ефект об’ємності. Кожний окремий елемент не обрамляється в рамку, завдяки чому складається враження «перетікання» зображення та сюжету. Це – вдала ідея для будь-якого приміщення, але особливо – для невеликого, адже модульна картина візуально розширює простір.

Дизайнери рекомендують: вибір і розміщення картин

Для збереження естетичної гармонії потрібно досягти узгодження основних кольорів зображення та загального інтер’єру. Навіть якщо на полотні справжній фейєрверк барв, важливо орієнтуватися на акцентний тон. При цьому кольори слід підбирати близькі, але не ідентичні (тоді витвір мистецтва не буде зливатися з оточуючими речами).

Приклади вдалого поєднання:

  • синій – блакитний – фіолетовий – сірий
  • червоний – рожевий – жовтогарячий – золотавий
  • чорний – бежевий – жовтий – білий
  • смарагдовий – м’ятний – темно-зелений

Визначитися з правильним розміром картини допоможе нескладний експеримент. Потрібно вирізати з картону полотно необхідного розміру та прикласти до стіни. Схожий прийом доречний для того, щоб підібрати найбільш вдале зображення – достатньо роздрукувати кілька варіантів на кольоровому принтері та прикласти до стіни.

Сподіваємося, користуючись наведеними порадами, ви перетворите свою кімнату на осередок затишку та краси!