Фізичне навантаження – важливий чинник як розвитку дитячого організму, а й особистості дитини. Діти 4-10 років самі по собі дуже рухливі та енергійні. Але як спрямувати їхню бурхливу енергію в безпечне русло, адже в цьому віці заняття не можуть проводитися у вигляді звичайного тренування. Вони мають бути в ігровій формі.

Шведська стінка будинку стане правильним вирішенням цього завдання. Вона дозволить дитині тренуватися граючи навіть у негоду. Компактний гімнастичний снаряд, який завжди у вашій оселі! Шведська стінка – простий і привабливий для дитини елемент спортивного комплексу, що дозволяє йому розвивати всі групи м’язів.

Навіщо потрібна шведська стіна в будинку?

Вона допомагає дітям будь-якого віку розвинути:

  • спритність,
  • координацію,
  • витривалість.

Не важливо, чи це дерев’яна чи металева шведська стінка, т.к. вона легко встановлюється в кутку кімнати та не займає багато місця.

Крім того, шведська стінка – гімнастичний снаряд, який зацікавить навіть маленьких дітей. З його допомогою, граючи, малюки можуть тренуватися та розвивати свою фізичну форму.

Як можна грати та тренуватися дітям на шведській стінці?

Така драбинка ідеально підходить як для маленьких діток 3-7 років, так і для більш дорослих дітей від 8-ми років. Також можна підібрати модель, яка підходить абсолютно всій родині, як дітям, так і батькам!

Дитина буде щаслива вправлятися на даному спортивному аксесуарі, адже вона зможе по ній не просто лазити або виконувати стандартні гімнастичні вправи, а складніші з поступовим дорослішанням:

  • махи ногами,
  • підтягування,
  • підйом та утримування ніг під кутом 90 градусів.

Маленькі діти зможуть грати в «мавпячку»: забиратися сходами на самий верх і спускатися звідти по поперечинах вниз.

Час занять та активних ігор індивідуальний. Воно залежить від самопочуття дитини та її індивідуальних особливостей.

Під час дитячих ігор та вправ на шведській стінці поруч обов’язково має бути хтось із старших. Їхнє основне завдання – стежити за безпекою дитини. Крім того, поруч зі сходами необхідно постелити спортивний мат, на який малюк може зістрибнути. Тому, досвідчені батьки, які вже обзавелися таким необхідним спортивним аксесуаром, радять абсолютно всім не економити на безпеці дитини та обов’язково підібрати необхідний за розміром та щільністю спортивний мат для шведської стінки!

Привчаючи дітей до спортивних занять біля шведської стінки, дорослі повинні показати їм правильне і зручне захоплення перекладини, дати можливість її відчути, звикнути до власної ваги.

Перед основними вправами необхідно дати дитині час просто повисіти на драбинці, розім’ятись, побовтати ногами.

Дитяча шведська стінка – зручний та компактний гімнастичний снаряд. Регулярні різноманітні заняття маленької дитини на домашній спортивній драбинці – чудова можливість долучити її до спорту та прищепити кохання у фізичній культурі.

А з вибором шведської стінки для будь-якого віку вам допоможуть визначитися консультанти компанії Рікітой, в інтернет-магазині Rikitoy є не лише дитячі шведські стінки, а й шведські стінки дорослі, а також для всієї родини!

За матеріалами інтернет-магазину https://rikitoy.com.ua