Велосипед для дитини – це не просто розвага. Їзда на такому транспорті допомагає малюкам правильно розвиватися: формує поставу, укріплює м’язи, сприяє правильному розвитку дихальної системи. Але щоб велосипед був дитині в радість та на користь, слід правильно вибрати модель транспорту, відповідно до віку малюка.

Різновиди велосипедів для найменших дітей

Достатньо уважно подивитися на асортимент OLX, щоб зрозуміти, наскільки різними бувають дитячі велосипеди. Найпопулярніші моделі транспорту для малюків:

  • триколісні з сидінням-кріслом – підходять для малюків від 1 року, зазвичай мають спинку та підставку для ніг, щоб дитина при необхідності могла відпочити;
  • класичні триколісні з сидінням-сідлом – розраховані для дітей від 3 років, висота сидіння в більшості моделей регулюється;
  • триколісні з ручкою для батьків – можна використовувати як велосипед і як альтернативу прогулянкового візочка, така модель підійде для дитини від 1,5 років;
  • чотириколісні – класичний двоколісний велосипед з двома додатковими боковими колесами для підтримання рівноваги, хороший вибір для дитини в віці 3-5 років, яка тільки освоює їзду на велосипеді.

Будь-яку із цих моделей можна купити на OLX, до того ж за доволі приємною ціною. На сервісі є як зовсім нові, так і дешеві вживані велосипеди.

На що звернути увагу, вибираючи перший велосипед для малюка?

Незалежно від того, яку модель велосипеда ви плануєте купити, обов’язково візьміть до уваги такі правила:

  • висота байка повинна відповідати зросту дитини, інакше зберігається ризик травми;
  • рама транспорту не повинна бути надто важкою – щоб малюку було зручно самостійно кермувати своїм транспортом;
  • кермо не повинно крутитися довкола своєї осі – щоб дитина не травмувалася;
  • краще вибрати модель, в якій ланцюг закритий спеціальною панеллю, а педалі доволі широкі та зручні для дитячих ніжок.

І головне – не пересаджуйте дитину на двоколісний велосипед, доки вона не освоїть їзду на три- чи чотириколісній моделі. Тим паче, що на OLX можна придбати дитячий байк для малюків з різним рівнем їзди на велосипеді.