У кожному будинку є м’які меблі та килимові покриття. І як би ретельно їх не доглядали, їм необхідна періодична хімчистка. Але, якщо килими ще можна почистити самостійно, то як бути з диванами, кріслами та іншими об’ємними предметами інтер’єру, що мають тканинне покриття?

Оптимальним виходом із ситуації може стати професійна хімчистка вдома, послуги якої, наприклад, можна замовити в компанії “Уборкін”. Компетентні фахівці очистять ваші м’які меблі від покладів пилу, що роками накопичувався всередині, позбавлять патогенних мікроорганізмів і сторонніх запахів. І все це у вас удома! Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті https://uborkin.com.ua/chistka-mebeli.

Навіщо потрібна хімчистка?

Багато хто не розуміє, наскільки важливо почистити меблі саме зсередини, а не тільки надати зробити їх охайними та чистими зовні, тому під час пошуку компанії, що здійснює подібні послуги, даний фактор не враховують. Адже саме домашній пил – місце існування мікробів сапрофітів, через що він нерідко стає причиною алергії, астми і нападів ядухи.

За 12 місяців одне спальне місце збирає до півкілограма домашнього пилу, що дуже небезпечно для здоров’я. Ваша домівка в першу чергу повинна випромінювати чистоту зсередини, а потім вже зовні. Тому хоча б щорічне хімічне очищення м’яких меблів просто необхідне, особливо, якщо у вас є маленькі діти.

Як позбутися кліщів та домашнього пилу?

Ефективних способів боротьби з пилом, що зібрався в глибині м’яких меблів не так багато, а точніше всього два. Можна винести меблі на вулицю та спробувати вибити пил вибивалкою для килимів. Але, якщо ви живете у квартирі, цей спосіб може виявитися не зовсім зручним. Адже для того, щоб винести диван, його потрібно буде попередньо розібрати, та й сам процес вибивання займе не одну годину.

А ось другий варіант, крім того, що дуже зручний, підійде всім без винятку. Запросіть фахівців, які займаються хімчисткою м’яких меблів вдома. Досвідчені спеціалісти приїдуть у зручний для вас час і позбавлять ваше житло від набридлого домашнього пилу. Щоправда, дехто вважає, що всі ці маніпуляції можна зробити побутовим пилососом але це не так. Компанії, що здійснюють послуги з хімчистки, у своїй роботі використовують спеціальне обладнання, що дозволяє ретельно очистити глибинні структури м’яких меблів, а також повернути початкову фактуру і бездоганний зовнішній вигляд.

Який із наведених вище способів вибрати, вирішувати лише вам. Але пам’ятайте, що тільки регулярне чищення м’яких меблів та килимів допоможе створити здорову атмосферу у вашому будинку.