Чай прийшов до нас із Китаю. Китайську культуру називають культурою розуміння часу, тому що під час чайної церемонії час зупиняється й люди замислюються про філософію життя.

У каталозі онлайн-гіпермаркету FOZZY ми зібрали для вас корисні та смачні сорти чаю https://fozzyshop.ua/300112-chaj. Замовляйте доставку улюбленого напою за приємними цінами.

Чайні традиції

Насолоджуватися напоєм із тонізуючим ароматом також люблять англійці, сформувавши традицію випивати чай 3 рази на день: на сніданок, під час обідньої перерви та на вечерю.

У Китаї чай п’ють під час ритуалів:

  • Гірські ченці використовують енергію чаю, щоб розкрити внутрішні чакри, які відкривають шлях до безсмертя.
  • Для духовних практиків чай ​​є провідником енергії предків, сили роду.
  • Поціновувачі мистецтва вживають напій, щоб створити загальну ауру простору та разом помилуватися вишуканим китайським живописом.
  • Для простих мешканців чай ​​– це спосіб проявити повагу до гостей.

Чай вирощують, п’ють, продають та купують. У той самий час його обожнюють, шанують, вивчають і пізнають. Чайний напій здавна вважається ліками практично від усіх хвороб. Він використовувався для полегшення головного болю, лікування розладу шлунку та позбавлення від нападів меланхолії.

Наукові дослідження показали, що високий вміст антиоксидантів у чайному настої допомагає в лікуванні багатьох захворювань. Тому регулярне вживання чаю сприяє:

  • концентрації уваги;
  • зміцненню імунітету;
  • покращенню травлення;
  • зменшенню втоми;
  • нормалізації тиску.

Корисні властивості різновидів чаю

Усі види чаю мають свої особливості.

Білий чай гарний для вгамування спраги. Ось чому в Китаї п’ють напій, коли на вулиці спекотно. Китайська медицина радить пити білий чай, щоб нормалізувати температуру тіла.

Зелений чай славиться високим вмістом вітамінів та катехінів. Він стимулює концентрацію уваги та підвищує здатність до розумової діяльності. Але головне, що зелений чай містить багато поліфенолів, які можуть уповільнити процес старіння.

Чорний чай має найбільшу стимулюючу дію серед інших видів. Під час ферментації чайного листа, кофеїн відокремлюється від танінів, що дозволяє швидше всмоктуватись речовинам у кровотік.

Не забувайте, що часте вживання чаю заважає засвоєнню заліза та деяких вітамінів. Тому під час вживання потрібно дотримуватися деяких правил: не пити чай під час, до і відразу після їжі.

Великий асортимент необхідних товарів зі зручною доставкою чекає вас на сайті fozzyshop.ua